avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Proprire dubla.
Discuție deschisă în Executare silită

Proprire dubla.

Buna ziua. Daca este o proprire pe salariu si societatea angajatoare vireaza 30% din salariul angajatului in contul executorului acesta mai poate propri contul de salariu al angajatului?
Ultima modificare: Luni, 20 Februarie 2023
Adrian Danut, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Danut , utilizator 10:02, 21 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Daca angajatorul ii face retinere angajatului, biroul executorului judecatoresc nu are de ce sa popreasca si el( de obicei executorul judecatoresc face instiintare la banca la care salariatul are cont, ca banca sa faca poprire, dar in cazul in care poprirea se face de catre angajator, nu este cazul sa se faca si de catre banca). Pentru claritate puteti sa-i solicitati angajatorului sa trimita mail catre biroul judecatoresc ( daca nu a facut-o deja), in care sa precizeze ca a primit poprirea pentru salariat si sa precizeze banca la care se vireaza salariul. Pe baza informatiilor primite de la angajator executorul judecatoresc anunta banca sa ridice poprirea.
Daca vorbim de mai mult de o poprirea, se retine 50% din salariu, nu 33.3% ca in cazul unei singure popriri.

Aveti mai jos extras din Codul de procedura civila:
Limitele urmăririi veniturilor băneşti

Art. 729. -
(1) Salariile şi alte venituri periodice, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:

a) până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii;

b) până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

(2) Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi jumătate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.
Multumesc frumos pentru precizare. O sa solicit angajatorului sa trimita notificare si executorului si bancii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu in contul excutorului Georgia_cs Georgia_cs Buna ziua. Am schimbat recent angajatorul si am primit luna aceasta instiintar de poprire pe 1/3 din venitul net. Ce m-a uimit pe mine este ca banii din ... (vezi toată discuția)
Poprire carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! In cazul in care s a primit la societate o Dispozitie de poprire - emisa de un executor judecatoresc - care este cuantumul care se retine ... (vezi toată discuția)
Bună seara.fiul meu are 4 popriri astfel:2 popriri catre un ... adriana2908 adriana2908 Bună seara.Fiul meu are 4 popriri astfel:2 popriri catre un executor caruia i se vireaza 50%direct de catre angajator, restul de 50%i se virează in contul ... (vezi toată discuția)