avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1200 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Un beneficiar de pensie de invaliditate poate trece la ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Un beneficiar de pensie de invaliditate poate trece la pensie anticipata partiala?

buna seara !Solicit o consultatie pt o pensionara 52 ani cu AVC gr II de 8ani),CM-26 ani norma intreaga.
-In ce conditii poate trece la pensionare anticipata partial(la 55ani ?!)?!.

- Poate beneficia de prevd. lg 263/2010-art 49 alin 1 lit a) -prv stagiu de cotizare minim ?
-Lg art 49 a suferit modificari dp 2011?!
Mii de multumirii !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:54, 10 Februarie 2012
1. De la pensie pentru invaliditate nu poate trece decat la pensie pentru limta de varsta.
2. Trecerea la pensie de limita de varsta se face din oficiu si se acorda cea mai avantajoasa dintre pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot iesi la pensie? OROSZ ANDREI OROSZ ANDREI nascuta la 05.03 1955,cu ovechime de 11ani si patru luni,pensie de gradul 3 din 1997 ,am trei copii si am lucrat si ca administrator de asociatie locatari 10 ... (vezi toată discuția)
Trecerea de la pensie de invaliditate la pensie pentru limita de varsta pityika pityika DACA MA PUTETI AJUTA REFERITOR LA PENSIONAREA UNEI PERSOANE LA LIMITA DE VIRSTA ! DATELE SINT DIN DECIZIA DE PENSIONARE DE INVALIDITATE COD PENSIE N22 din ... (vezi toată discuția)
Pensie ionelzan ionelzan am fost pensionar de invaliditate gr.II,din anul 2002, cf.deciziei am un stagiu de cotizare realizat de 37 ani si 7 luni, d.c. 10 ani in gr,II ,n.in 1949 luna ... (vezi toată discuția)