avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Pentru recurs avocatul percepe un nou onorariu?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Pentru recurs avocatul percepe un nou onorariu?

As vrea sa stiu daca, in cazul in care am facut recurs intr-un proces, avocatul care ma reprezinta imi va cere un nou onorariu, sau cel cerut anterior acopera si aceste cheltuieli.
Cel mai recent răspuns: CMirela , utilizator 09:43, 14 Martie 2012
depinde de intelegerea dvs cu el - unii percep un onorariu ptr intreg litigiul, inclusiv caile de atac iar altii solicita un onorariu ptr fiecare stadiu procesual.
In contractul semnat nu e precizat ca onorariul e pe tot parcursul procesului (inclusiv recurs) si tocmai de-aia nu stiu cum sa interpretez. Sigur, voi intreba pana la urma, dar parca mi-e teama de raspuns. :)
As vrea sa mai intreb ceva. In motivatia recursului meu se vorbeste numai despre latura civila, numai ca eu as vrea sa se puna in discutie si latura penala (inculpata a primit o pedeapsa infima, care nici macar nu se mai incadreaza in art. 183. alin. 2 cu 4; respectiv, a primit 2 luni cu suspendare dupa ce m-a accidentat, eu fiind pe trecerea de pietoni si in urma accidentului suferind 2 operatii la genunchi si ramanand cu infirmitate toata viata). O alta neclaritate a mea este daca e normal ca in acest recurs sa se ceara ca daunele morale sa-mi fie platite de asigurator (asa a scris avocatul meu). Ce treaba am eu cu asiguratorul? Ca inculpata m-a accidentat! Mai ales ca in sentinta data era precizat ca inculpata va plati etc.
Vin iarasi cu o alta intrebare. Recursul mi-a fost respins ca nefondat, prin hotarare definitiva. Inca nu cunosc motivele pentru care a fost respins (inca nu au fost expuse), dar vreau sa stiu daca mai exista vreo cale de atac sau nu.
Hotararea dvs. este definitiva.
Mai exista revizuirea si contestatia in anulare,insa in foarte putine cazuri exista motive ce pot fi incadrate pe unul dintre texte.
Mai aveti posibilitatea sa va adresati la CEDO in termen de 6 luni de la pronuntarea deciziei din recurs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Februarie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Ucidere din culpa horoscop horoscop Buna ziua, in urma unui accident de circulatie am fost condamnat la 1 an si 9 luni inchisoare cu suspendare sub supraveghere precum si la plata ALATURI de ... (vezi toată discuția)
Costuri de judecata inalta curte PARTEVATAMATA2010 PARTEVATAMATA2010 A avut cineva un recurs la Inlata Curte pe care l-a pierdut? Cat au fost cheltuielile de judecata? La CAB au fost 200 lei per recurent. O alta intrebare: ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila Andreeacreatza Andreeacreatza exista totusi vreo modalitate de a contesta o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila de executare a pedepsei? (vezi toată discuția)