avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... probleme cu fostul angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

probleme cu fostul angajator

am si eu nevoie de cateva sfaturi, am lucrat la o firma pana acum cateva zile, am fost in preaviz mi-am trimis cererea de demisie totul ok, am avut contract de munca in care imi scria o suma de bani dar eu defapt primeam dublul acelei sume, dupa ce am gatat colaborarea vrea sa ma oblige sa ii dau banii inapoi cei care i-am primit in plus si imi mai reproseaza ca i-as fi luat si bani din firma din simplul fapt ca lucrat cu facturi si incasam de la cumparatori bani, am avut si masina si telefon de serviciu dar nu am semnat pentru nimic iar eu eram singurul care lucra cu contract pentru ca restul sunt angajati fara contract. pot sa ii fac probleme sau mai multe imi poate face el mie? va rog sa ma ajutati, multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:30, 13 Iunie 2008
1. cum va dadea banii, pe card, pe stat de plata sau direct in mina, fara nici un act?? ganditi-va la ce posibilitati are anagjatorul dvs. sa dovedeasca cele sustinute. E vina lui ca nu a trecut suma reala in contract si, in acest fel, sa achite si contributiiile aferente potrivit acelei sume.

2. Daca dvs. predati banii periodic, potrivit facturilor si chitantelor emise ( depus in cont sau predat la casierie) si ati primit si document de predare a sumelor, nu aveti de ce sa va fie teama.

3. Concluzionez ca, din cate spuneti, la vechiul loc de munca erau si posibil, sa mai fie suficiente nereguli, astfel incat inafara amenintarilor, greu de crezut ca va intreprinde concret ceva impotriva dvs. E ca si cum ar deschide cutia Pandorei....
nici un stat de plata absolut nimic nu am semnat vreodata ca as fi primit vreun ban in mana vreodata, iar banii ii trimiteam intr-un cont bancar si primeam si o confirmare de plata si trimiteam si bonuri de benzina si absolut totul deconturi si ce mai erau cheltuieli, asa ca banuiesc ca aveti dreptate, sper sa nu imi faca probleme si la noul loc de munca, l-as crede in stare...
Nu cred ca vor face ceva impotriva dvs pentru sunt destule nereguli din partea fostului angajator, insa ar fi bine daca nu ar afla, o perioada macar, unde lucrati in prezent.
da dar are ceva ca eu imi luam banii din incasarile pe care eu le faceam? deoarece aveam chitantiere in 3 culori la mine lucrand in vanzari
Este posibil sa incerce sa va intimideze ... o problema cu banii ar fi totusi, zic eu.
In contul bancar ii trimeteati toti banii? :-/ .... si cum ii justificati faptul ca v-ati oprit salariul din incasari ?

Alte discuții în legătură

Solicitare bani inapoi !!? Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Acum cateva zile una mi-a tras teapa si m-a convins sa ma inscriu la o firma de publicitate ca si actor, model, figurant chestii de astea si pentru ... (vezi toată discuția)
Speță referitoare la registre contabile Catalinavi Catalinavi Bună seara. Am primit o citație pt inspecție fiscala la un pfa avut de mine în per 2014-2017.ideea e ca acel pfa a fost făcut ca să mascheze o angajare ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri pfa-magazin online ghita3001 ghita3001 Buna ziua, Am urmatoarele nelamuriri legate de PFA-ul pe care il detin: 1.Am inteles ca pentru un magazin online ca PFA impozitata in sistem real am nevoie ... (vezi toată discuția)