avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozit pe a doua cladire
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozit pe a doua cladire

Daca a doua cladire este un garaj NELOCUIBIL se plateste pentru garaj impozit de 150%? Care este articolul de lege unde se leaga de cuvantul "locuibil" (sau "domiciliu")? Eu nu pot locui in garaj, ca sa existe, teoretic cel putin, posibilitatea de a-mi trece garajul drept locuinta.
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 16:34, 15 Februarie 2012
Da, Impozitul pe cladiri se majoreaza - incepand ci 01 iulie 2010- pentru orice cladire nu numai pentru cladirile utilizate ca locuinta si care nu sunt inchiriate :

Articolul 252 din Codul fiscal a fost modificat de Ordonanta de urgenta 59/ 2010 publicata in M. Of. 442/30.06.2010 :

Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 927 din 23 decembrie 2003, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică după cum urmează:
1.Articolul 252 va avea următorul cuprins:
"Art. 252: Majorarea impozitului datorat de persoanele fizice ce deţin mai multe clădiri
(1) Persoanele fizice care au în proprietate două sau mai multe clădiri datorează un impozit pe clădiri, majorat după cum urmează:
a) cu 65% pentru prima clădire în afara celei de la adresa de domiciliu;
b) cu 150% pentru a doua clădire în afara celei de la adresa de domiciliu;
c) cu 300% pentru a treia clădire şi următoarele în afara celei de la adresa de domiciliu.
(2) Nu intră sub incidenţa alin. (1) persoanele fizice care deţin în proprietate clădiri dobândite prin succesiune legală.
(3) În cazul deţinerii a două sau mai multe clădiri în afara celei de la adresa de domiciliu, impozitul majorat se determină în funcţie de ordinea în care proprietăţile au fost dobândite, aşa cum rezultă din documentele ce atesta calitatea de proprietar.
(4) Persoanele fizice prevăzute la alin. (1) au obligaţia să depună o declaraţie specială la compartimentele de specialitate ale autorităţilor administraţiei publice locale în raza cărora îşi au domiciliul, precum şi la cele în raza cărora sunt situate celelalte clădiri ale acestora. Modelul declaraţiei speciale va fi cel prevăzut prin norme metodologice aprobate prin hotărâre a Guvernului."

ordonanta 59/2010 :

[ link extern ]

Codul Fiscal il gasiti pe
[ link extern ]
portal anaf - legislatie



.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod fiscal carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Cand a intrat in vigoare art. 252 din codul Fiscal ? Multumesc ! (vezi toată discuția)
Impozit suplimentar pe garaj zemike zemike Se plateste impozit suplimentar pe un garaj construit pe teren concesionat de la primarie, garaj tip beton? Se considera a 2-a locuinta?! (vezi toată discuția)
La impozitare se percepe impozit marit pt. a doua locuinta sau a doua proprietate? floricu67 floricu67 buna ziua. am o mare nedumerire vis a vis de modul de interpretare a prevederilor in ceea ce priveste impozitarea pentru a doua proprietate.concret detin un ... (vezi toată discuția)