avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... la impozitare se percepe impozit marit pt. a doua ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

la impozitare se percepe impozit marit pt. a doua locuinta sau a doua proprietate?

buna ziua. am o mare nedumerire vis a vis de modul de interpretare a prevederilor in ceea ce priveste impozitarea pentru a doua proprietate.concret detin un garaj situat la alta adresa fizica,intabulat si pentru care mi se percepe impozit marit .nedumerirea mea consta in faptul ca nu reusesc sa inteleg daca majorarea se aplica pe proprietate sau pe locunta?va multumesc si sper ca am explicat bine ceea ce doresc.
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 15:16, 7 Februarie 2013
Buna ziua, conform Codului fiscal... aveti raspunsul mai jos...

ART. 252 Majorarea impozitului datorat de persoanele fizice ce deţin mai multe clădiri
(1) Persoanele fizice care au în proprietate două sau mai multe clădiri datorează un impozit pe clădiri, majorat după cum urmează:
a) cu 65% pentru prima clădire în afara celei de la adresa de domiciliu;
b) cu 150% pentru a doua clădire în afara celei de la adresa de domiciliu;
c) cu 300% pentru a treia clădire şi următoarele în afara celei de la adresa de domiciliu.
(2) Nu intră sub incidenţa alin. (1) persoanele fizice care deţin în proprietate clădiri dobândite prin succesiune legală.
(3) În cazul deţinerii a două sau mai multe clădiri în afara celei de la adresa de domiciliu, impozitul majorat se determină în funcţie de ordinea în care proprietăţile au fost dobândite, aşa cum rezultă din documentele ce atestă calitatea de proprietar.
Incerpand cu 01.07.2010 , prin modificarea adusa articolului 252, cod fiscal de OUG 59/2010, se impoziteaza majorat orice cladire in afara celei de domiciliu( indiferent daca este sau nu tilizata ca locuinta si indiferent daca este sau nu inchiriata).
asa era inainte de ordonata 50/2010 :
"(1)Dacă o persoană fizică are în proprietate două sau mai multe clădiri utilizate ca locuinţă, care nu sunt închiriate unei alte persoane, impozitul pe clădiri se majorează după cum urmează:"
si dupa :
(1)Persoanele fizice care au în proprietate două sau mai multe clădiri datorează un impozit pe clădiri, majorat după cum urmează:"

Cititi acest topic , este istoricul acestui articol :

www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit suplimentar pe proprietati Claudiu_Constantinescu Claudiu_Constantinescu Buna ziua, Am, impreuna cu sotia, mai multe proprietati detinute in co-proprietate 50-50%. In noile conditii legale, desi nu detinem 100%, fiecare se ... (vezi toată discuția)
Cod fiscal carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Cand a intrat in vigoare art. 252 din codul Fiscal ? Multumesc ! (vezi toată discuția)
Impozit pe a doua cladire aflata in proprietate adipir adipir Cum se calculeza impozitul anual pe cladiri, in urma noii legislatii ,prin impozitarea celei de-a doua locuinte aflata in proprietate. Daca se poate sa ... (vezi toată discuția)