avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 162 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA firma insolventa-radiata-tva ramas de plata-proces vb ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

firma insolventa-radiata-tva ramas de plata-proces vb de scadere din evidenta a obligatiilor fiscale..

buna ziua,am avut o firma insolventa pe care am ales sa o lichidez prin tribunal,au ramas neachitate sume ce reprzentau tva de plata...apx 10000 lei,firma s-a lichidat si radiat din registrul comertului si am primit acasa un proces verbal care suna asa:proces vb de scadere din evidenta a obligatiilor fiscale incheiat azi.(data resp)in urma verificarilor efectuate de organele de executare,in perioada...asupra starii debitorului sc ...srl,cu ultimul dom fisc...cod de ident fiscala...,declarat insolvabil prin procesul verbal nr...respectiv asupra situatiei obligatiilor fiscale inregistrate de acesta,dupa caz,a rezultat ca:debitorul a decedat sau a fost declarat disparut ori decedat prin hotarare a unei instante judecatoresti,documentele doveditoare sunt : debitorul sc...srl a fost radiat din registrul com ,doc doveditoare sunt:incheierea de radiere nr/sentinta civila nr...a tribunalului prin care s-a dispus radierea societatii de la orc .obligatiile fiscale restante in suma totala de...dupa cum urmeaza...mai departe este un tabel cu obligatiile restante si accesoriile,dobanzile...impozit pe profit,venituri din recuperarea cheltuielilor de executare silita,si la total general da suma aceea de 10000...apoi scrie mai jos:termenul de prescriptie a dreptului de a cere executare silita s-a implinit,la data de..(.si nu este nici o data)...pentru obligatiile fiscale restante in suma totala de...(iar nu este nici o suma),dupa cum urmeaza:un tabel gol unde nu scrie nimic,si mai jos o concluzie:avand in vedere cele consemnate,in conformitate cu prevederile ordonantei guv,nr92/2003 privind codul de procedura fiscala,republicat,cu mod si completarile ulterioare,obligatiile fiscale inregistrate de debitorul decedat ori disparut,radiat din registrul comertului,respectiv cele pentru care s-a implinit termenul de prescriptie a dreptului de a cere executare silita,dupa caz,se scad din evidenta curenta/separata,dupa caz,prin borderou de adaugare-scadere a creantelor. prezentul proces-verbal a fost incheiat in 3 exmpl,din care...etc...acum as dori sa ma lamuriti daca stiti ce inseamna mai exact..mi s-au sters datoriile de la fisc,respectiv suma ce reprezenta tva si imp[ozitele?asa pentru ca nu s-au inscris la masa credala in timp si nu au facut recurs la sentinta judecatoreasca presupun,nu?

Alte discuții în legătură

Recuperare creante bugetare carinas carinas Ce se intampla cu creantele bugetare neincasate de la contribuabilii persoane juridice - SRL-uri- aflate in faliment, lichidare judiciara ori radiere de la ... (vezi toată discuția)
Insolventa unei firme lore42 lore42 Buna ziua Am o firma care este fara activitate iar acum este in insolventa.Intrebarea mea este ce datori poate sa aiba o asemenea firma? Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Amenda itm neplatita AnabelleAngel AnabelleAngel Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. In anul 2011 am deschis o firma cu domeniu de activitate : activitati de plasare a fortei de ... (vezi toată discuția)