avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1357 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despagubiri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despagubiri

In anul 2007 am cumparat un teren pe care se afla deja un imobil - constructie in care functiona si functioneaza Postul de Politie din localitate. Inspectoratul de politie judetean a cumparat acest imobil - constructie prin licitatie publica de la lichidator in 2005, fara teren aferent ( imobilul - contructie in cauza a fost construit de fostul I.A.S. fara a fi proprietarul terenului, ci numai administratorul in perioada comunista. Intre timp terenul a fost retrocedat pe Legea 10/2001, iar proprietarul mi l-a instrainat mie.). Constructia se afla in prezent intr-o stare de degradare accentuata si, atentie, are doua scari, cu 4 apartamente de 2 camere pe scara. Intrebari:
1) Pot forta in instanta Inspectoratul judetean de Politie sa fiu despagubit pt cota parte din teren pe care se afla constructia, impreuna cu terenul pana la strada si alte necesitati ? Cum ?
2) Pot convinge detinatorul contructiei sa facem urmatorul schimb: cota parte de teren aferent scarii A contra scara B ? Cum ?
3) E corect sa platesc impozit pe teren desi nu il pot folosi ?
Va multumesc foarte mult anticipat. C. Ungureanu

Alte discuții în legătură

Cadastru pentru 2 terenuri cu clădire parțial pe ambele sicmar sicmar Situația: 1. Imobil (teren și construcții) retrocedat pe drept comun (nelegală aplicare a decretului 92/1950). 2.În perioada comunistă pe teren ... (vezi toată discuția)
Instrainarea unei constructii december december Nu este vorba de o situatie reala, sunt student, an 2, UBB si am o nelamurire cu privire la instrainarea unei constructii si forma actului de care este nevoie, ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare in neconcordanta cu succesiunea _adi_ _adi_ Conform unui certificat de mostenitor din data de13/01/1991 care are doua succesiuni (sotie si ulterior sot) un fiu devine singurul mostenitor (restul ... (vezi toată discuția)