avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... codul civil /servitutea de vedere-ferestre de vedere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

codul civil /servitutea de vedere-ferestre de vedere

cand a aparutsi cand si cand s-a pus in aplicare ;ma intereseaza ferestrele de vedere .multumesc
Noul Cod Civil a intrat in vigoare in data de 1 octombrie 2011.
cand a aparut pentru prima data codul civil si cind s-a pus in aplicare MULTUMESC
primul cod civil a intrat in vigoare in anul 1985 si a fost valabil pana in data de 1 oct 2011 cand a fost inlocuit de actualul cod civil.
PRIMUL COD CIVIL ,MA INTERESEAZA DISTANTA LA FERESTRELE DE VEDERE
Primele coduri civile in tarile românesti au fost Codul Calimach (1817) aplicat în Moldova și Legiuirea Caradja(1818) din Țara Românească care au fost valabile pana la 1 decembrie 1865 cand a intrat in vigoare Codul Civil a Principatelor Unite, mai tarziu România. Acest cod a fost valabil si in Transilvania daca nu ma insel incepand cu 1943 si in toata tara pana la 1 octombrie 2011 cand a fost inlocuit de noul cod civil.

Ferestrele de vedere si dreptul de a construi la o distanta de minim 19 decimetri a aparut prima data in codul calimach si ulterior a fost preluat in codul civil din 1865 si in actualul cod.
Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat

Alte discuții în legătură

Proprietate privata simion ionela simion ionela Buna ziua!Vecinul meu are casa proprietate privata.Totul este o.k.Dar are ferestre de la unele camere in spatele casei.Este legala constructia si respectiv ... (vezi toată discuția)
e nevoie de acordul vecinului pentru a pune geamuri la mansarda? ecomuller ecomuller Am si eu o dilema, stiind ca e voie sa pun veluxuri in acoperis fara sa intreb pe nimeni ma-m dus fain frumos si am comandat 2 , ajung cu ele acasacand , sa ... (vezi toată discuția)
Constructie ridicata prea aproape de proprietatea mea angyandreescu angyandreescu Buna ziua. As avea si eu o problema legata de o proprietate la tara, unde locuieste bunica mea. Un vecin a ridicat o constructie exact langa gardul nostru, apa ... (vezi toată discuția)