Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie pentru limita de varsta

Mama mea e nascuta pe04.08.1958, are o vechime totala in munca de 34 ani,iar in grupa a 2-a 22 ani.
Tata,nascut pe 28.12.1953, vechime totala in munca 40 ani,iar in grupa a 2-a 26 ani si 6 luni).Cand pot iesi la pensie la limita de varsta? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gabrielaene , utilizator 15:51, 19 Februarie 2012
gabrielaene

Din datele furnizate mama dvs poate beneficia de : pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare la implinirea vastei de 56 ani si 2 luni (Octombrie 2014) - pentru 22 de ani lucrati in grupa a II-a de munca beneficiaza de o reducere cu 5 ani a varstei standard de pensionare.

Din datele furnizate tatal dvs poate beneficia de : pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare la implinirea vastei de 59 ani ( 2013) - pentru 26 de ani lucrati in grupa a II-a de munca beneficiaza de o reducere cu 6 ani a varstei standard de pensionare.

Va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata ContSters42179 ContSters42179 Pe \"Legislatia muncii.ro\" a aparut editorialul din care redau un citat : La implinirea varstei standard de pensionare [b]sau, dupa caz, la implinirea ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata/limita de varsta? ioana.crisan ioana.crisan Buna ziua! am o intrebare:taica-meu are varsta de 59 ani si 3 luni,nascut in 1951,a lucrat efectiv 32 ani si are 10 luni gr I si 17 ani grupa II. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Data iesirii la pensie neculae onea neculae onea nascut in 1954-5 martie cu o vechime de 39 de ani si 26 de ani grupa a 2-a cind pot beneficia de pensie ? (vezi toată discuția)