avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... factura cu penalitati prea mari
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

factura cu penalitati prea mari

Buna ziua,
Am o prietena care a avut abonament la o retea de telefonie, si din diverse motive nu a mai putut sa isi plateasca factura, care acum aproximativ 3-4 ani era cam de 300 lei. De ceva vreme tot primeste somatii, prin care i se cere sa plateasca suma de aproximativ 4000 lei (aceasta suma crescand de la o luna la alta) si este amenintata cu chemarea in instanta. Somatiile vin din partea unei firme de recuperari. Este posibil sa plateasca o suma atat de mare pentru o factura de 300 lei? Sper sa ma puteti lamuri in vreun fel. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 20:43, 19 Februarie 2012
Posibil ca aceste costuri sa fie atat de ridicate deoarece operatorul de telefonie mobila calculeaza penalitati pentru suma neachitata, penalitati pentru neonorarea contractului pana la sfarsit. Daca a fost acizitionat si un telefon mobil cu reducere, se calculeaza si diferenta ramasa de achitat la acesta. In plus societatea de recuperare are tarifele ei, care se includ tot in aceasta suma.
intrebati daca expirase perioada contractuala sau a luat telefon cu reducere. sa citeasca acel contract cu mare atentie.
daca se hotaraste sa plateasca poate ajunge la o intelegere cu firma de recuperari.
sa le solicite eventual o situatie detaliata a ceea ce are de plata defalcat adica:
factura neachitata =....
penalitati=...
contravaloare telefon=.....
suma stipulata in contract in cazul nerespectarii clauzelor=....(de regula era vreo 200 euro)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita staiculuci staiculuci In 2009 tatal meu a avut 3 abonamente la [editat] pe numele sau.Tot atunci a primit un telefon prin care i s-a spus ca a castigat 1000 de minute pentru ca era ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o firma recuperari creante onuflorin23 onuflorin23 Buna ziua.Numele meu meu este Florin si am o problema cu firma de recuperari debite. Prin 2009 am facut un abonament la telefonie iar pana in 2012 am platit ... (vezi toată discuția)
Datorii la firma de recuperare albandra albandra Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema. de 3 ani platesc o datoriei la o firma de recuperari , un credit luat de la banca l-=a care ramasesem in urma ... (vezi toată discuția)