avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... deschidere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

deschidere succesiune

tatal meu a murit acum 1 saptamina, mama este diagnosticata cu Alzheimer. actul de deces al tatalui precum si actul de proprietate al apartamentului parintilor sint la sora mea, care nu vrea sa deschida succesiune. ce ar trebui sa fac pentru a putea sa deschid sucesiune? de 2 ani de zile de cind sora mea pastreaza actul de proprietate al parintilor, nu stiu daca nu s-au produs modificari - prin vinzare-cumparare sau donatie - in privinta proprietarului.
Cel mai recent răspuns: corina stancu , utilizator 22:35, 10 Noiembrie 2008
In primul rand, mergeti la notar si dati o declaratie de acceptare a succesiunii.
După aceea, solicitaţi un duplicat după actul de deces (la primărie) şi adresaţi-vă instanţei pentru dezbaterea succesiunii.

Eventual, angajaţi un avocat.

Cereţi autorităţii tutelare numirea unui curator pentru mama dumneavoastră, dacă nu cumva a fost pusă deja sub interdicţie şi s-a numit un tutore.

Liviu S.Bordaş
va multumesc. eu sint curator pentru mama mea.
Nu cred că pentru dezbaterea succesiunii puteţi fi curatorul mamei (tutore, dacă a fost pusă sub interdicţie). E acolo un conflict de interese: şi moştenitor în nume propriu, şi curator al unui alt moştenitor.

Soluţia va fi numirea unui alt curator.

Liviu S.Bordaş
NU cereti numirea unui curator de catre primarie, ca nu e atributia lor numirea unui curator pentru reprezentarea interzisului in proces impotriva curatorului numit deja de Autoritate... Nu stiu daca m-am facut inteleasa...
Solicitati inca prin cerere numirea de catre instanta de judecata, se face in sedinta publica, aveti text in Procedura civila, dureaza mai putin... Veniti in instanta direct cu o persoana care e dispusa sa faca asta...

In plus, dv. sunteti curator sau tutore, ca nu am inteles exact, mama dv. are discernamant, e capabila sau e pusa sub interdictie?

Alte discuții în legătură

In conditii deosebite partaj sau scoatere din indiviziune FARKAS TRAIAN IOSIF FARKAS TRAIAN IOSIF In urma decesului mamaei mele, dupa efectuarea succesiunii, am intrat in posesia certificatului de mostenitor, prin care, tatal meu ca sot supravietuitor ... (vezi toată discuția)
Obtinere curatela nick58 nick58 Pot sa ma adresez unui notar pt. a se ocupa de obtinerea unei curatele? A decedat sora tatalui meu, iar in testamentul lasat este trecut si el. El este ... (vezi toată discuția)
Punere sub interdictie manuela kosza manuela kosza va rog ajutati-ma, ce este punere sub interdictie? in ce consta? Mama bolnava de alzhaimer cu certif. de grad de handicap grav, cod 5, pt. a obtine ... (vezi toată discuția)