Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie de somaj?

am lucrat la firma un an si 2 luni cu o ora in cartea de munca si inca un an cu 4 ore si vreau sa stiu daca am dreptul la somaj va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:53, 23 Februarie 2012
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie ca in ultimele 24 de luni sa aveti 12 luni cotizate la somaj.

2. - Aceste 12 luni trebuie sa fie cu 8 ore pe zi.
- In caz de CIM cu timp partial acestea sunt luate in calcul proportional cu timpul lucrat:
* la un CIM cu 4 ore pe zi se iau in calcul 2 luni pentru o luna de cotizare la somaj;
* la un CIM cu 1 ora pe zi se iau in calcul 8 luni pentru o luna de cotizare la somaj.

3. In cazul dvs.:
* 12 luni cu 4 ore pe zi = 6 luni de cotizare la somaj;
* 12 luni cu 1 ora pe zi = 1 luna si 2 saptamani de cotizare la somaj.

4. Asadar la dvs. abia se aduna 7 luni si 2 saptamani de cotizare la somaj in ultimele 24 de luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez de somaj dupa cim cu jumate norma si concediu crestere copil? Mira_A Mira_A Buna ziua, Beneficiez de somaj daca am lucrat inainte de a intra in concediu crestere copil cu norma 6 ore timp de cel putin un an? Am fost in concediu ... (vezi toată discuția)
Poate beneficia de indemnizatie de somaj o persoana cu cim 2h/zi? cristian corina cristian corina poate beneficia de somaj, o persoana cu contract de munca, cu norma de 2h/zi? (vezi toată discuția)
Acordare somaj simona.elisa simona.elisa daca lucrez cu 6 ore/zi si am contract determinat care expira in 29.09.2010, si am 12 luni stagiu de cotizare, pot sa iau somaj? multumesc frumos , (vezi toată discuția)