avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale faliment
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

faliment

Am cedat o firma unei alte persoane care a inregistrat-o la O.N.R.C. Daca firma dupa o perioada de timp de la preluarea de catre noua persoana intra in faliment a cui este raspunderea?
La modificarea actului constitutiv pentru instrainare am facut un P.V prin care i-am dat o stampila nr.2 a soc si certificatul de inreg. in original .
Noul proprietar desi nu facuse modificarea la ONRC a incheiat trei contracte de leasing in numele meu .M-am trezit cu facturi de avans de la soc. de leasing la sediu .Am cerut de la acele societati contractele de leasing pe fax si sunt semnate pe fiecare pagina (semnatura contrafacuta) iar la utilizator este fosta soc . cu numele meu ca administrator .
Care sunt caile legale de a contesta aceste contracte eu nestiind de ele.
Societatile de leasing stiu ca cer copie dupa carte de identitate cand inchei contract de leasing.
Cel mai recent răspuns: ONU EMIL , utilizator 17:02, 20 Septembrie 2008
ce vreti sa spuneti cu:
"Am cedat o firma unei alte persoane ''?
care au fost conditiile ?
Am facut modificarea actului constitutiv la notar in 28.05.2008,iar persoana s-a dus la ONRC in 10.07.2008 desi trebuia in 15 zile de la modificarea actului constitutiv.
Imi poate da cineva un sfat la situatia relatata?
nu inteleg un lucru. din moment ce s-a facut cesiunea de parti sociale la ORC de ce spuneti ca nu facuse modificarea la ORC?? din moment ce s-au transmis partile sociale si dvs. nu mai figurati ca administrator obligatii dvs. fata de firma pe care ati detinut-o s/a incheiat. Daca aceste mentiuni nu au fost efectuate raspundeti in continuare. Daca actele respective de leasing au fost incheiate in numele dvs. ar trebui sa existe o procura in acest sens ca sa poata semna in numele dvs. Altfel e fals....parerea mea.
ceea ce ati facut dumneavoastra suna ca o tranzactie la coltul strazii.#-o
Asa dupa cum v-au spus si colegii, daca ati facut o "cedare" legala a firmei, acest fapt se face cu documente si proceduri foarte precise si nu este posibil ca ulterior sa se intample ceea ce ne relatati.
Daca detaliati putin procedura de "cedare " a firmei, poate va putem fi de folos cu idei si sugestii pertinente.

Alte discuții în legătură

Raspundere ONU EMIL ONU EMIL Am cesionat in 2008 la notar prin act aditional la act constitutiv partile sociale fara pretentii.Notarul a spus ca ulterior voi face P.V -le cu noul adm. ... (vezi toată discuția)
Contract leasing ONU EMIL ONU EMIL Am istrainat in 28.05.2008 la notar printr-un act modificator la actul constitutiv o S.C.unei persoane .Am incheiat imediat si un P.V. prin care i-am inmanat ... (vezi toată discuția)
Atragerea raspunderii patrimoniale pavalutagigi pavalutagigi in mai 2008 am cesionat partile sociale ale S.R.L ,am incheiat un P.V. prin care noul adm. se angaja sa faca inreg. la O.R.C.Inregistrarea la ORC s-a facut ... (vezi toată discuția)