avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... adresa radiere ipoteca - acte necesare
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

adresa radiere ipoteca - acte necesare

Buna ziua,

Am achitat un credit ipotecar (inceput in 2005).
Pentru a-mi elibera adresa de radiere ipoteca, banca mi-a cerut printre altele urmatoarele documente:
- incheierea de intabulare a ipotecii
- extras de carte funciara pentru informare

Initial am fost la cel mai apropiat notar de noi pentru a ne ajuta cu aceasta problema. Ne-a spus ca incheierea de intabulare a ipotecii o putem lua doar de la notarul care ne-a incheiat contractul de vanzare-cumparare pentru ipoteca. Ok.

Am sunat si la acel notar. Ne-a informat ca aceasta incheierea de intabulare a ipotecii o are doar Banca in original si ca ei nu ne pot ajuta in aceasta problema. Ok.

Voi reveni la Banca pentru a cere acest act.
Parca fuge toata lumea de a face aceste demersuri pentru a finaliza ridicarea ipotecii. Sunt convins ca exista niste taxe pe care le voi plati unui notar pentru a ma ajuta cu aceasta problema, dar este chiar atat de complicat incat nu vrea nimeni sa mai faca ceva pentru asta ?

Se poate ridica de la Cartea Funciara aceasta incheiere de intabulare a ipotecii ?

Care este procedura normala ?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Ultima modificare: Luni, 27 Februarie 2012
sivd, utilizator
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 15:01, 27 Februarie 2012
Încheierea de C.F prin care s-a făcut notarea ipotecii vi s-a comunicat. Dacă nu o mai aveţi solicitaţi la OCPI, bIROUL DE CADASTRU LOCAL copie certificată după această încheiere. Toate încheierile de C.F se găsesc la OCPI şi ele se comunică părţilor interesate.
Solicitaţi şi un extras de C.F de informare, tot de la OCPI. îNCHEIEREA DE ÎNTABULARE A IPOTECII TREBUIA OBLIGATORIU SÃ O DEŢINÃ ªI BANCA, dar de lene, mai bine să vă pună pe d-voastră pe drumuri.- decât să o caute ei în arhivă. Sunt persoane interesate cărora li s-a comunicat încheierea de notare a ipotecii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt pașii de urmat după achitarea creditului imobiliar? aș vrea să am actele de proprietate în regulă DragosCojocariu DragosCojocariu Am achitat anticipat creditul prima casa, si am terminat cu banca obtinand de la Fond acordul de radiere a ipotecii. Dupa ce am obtinut acest act, banca mi-a ... (vezi toată discuția)
Intabulare si extras de carte funciara ivanovici34 ivanovici34 Buna ziua, Intampin cateva probleme si am nevoie de ajutorul dvs, va voi explica mai jos problema cu care ma confrunt; In urma cu o luna de zile ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ipotecat marina19571954 marina19571954 Buna ziua, In curand urmeaza sa cumpar un apartament ipotecat. Proprietarul mi-a propus sa incheiem initial o promisiune de vanzare-cumparare prin care dau ... (vezi toată discuția)