avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Intabulare si extras de carte funciara
Discuție deschisă în Executare silită

Intabulare si extras de carte funciara

Buna ziua,



Intampin cateva probleme si am nevoie de ajutorul dvs, va voi explica mai jos problema cu care ma confrunt;



In urma cu o luna de zile am gasit sa cumpar un imobil. Acest imobil il voi cumpara prin programul guvernamental prima casa la banca raiffeisen.

Datorita pretului foarte mic, am fost de acord sa cumpar acest imobil chiar daca se afla in executare datorita unei datorii la intretinere pe care i-am platit-o vanzatorului dupa ce am semnat precontractul de vanzare-cumparare. Dupa ce aceasta datorie a fost platita, am fost la executorul care se ocupa de scoaterea imobilului la licitatie publica impreuna cu dovezile de la asociatia de proprietari prin care atesta ca intretinerea a fost achitata iar executorul a spus ca in cateva zile (luni, 18.10.2010) imi elibereaza o dovada cu care voi merge la cadastru sa radiez sarcina de interdictie a vanzarii din cartea funciara.

In afara de aceasta sarcina mentionata in cartea funciara, mai are o ipoteca din partea bancii religiilor, ipoteca care la fel, ar fi trebuit sa fie radiata din cartea funciara deoarece s-a luat dovada de la cadastru de radiere a ei.

Chiar daca aceasta dovada exista, eu am adeverinta de la ANCPI din care atesta ca ipoteca a fost radiata, cand am scos cadastru si intabularea, pe intabulare imi apar cele doua sarcini pe care imobilul ar fi trebuit sa nu le mai aiba avand in vedere faptul ca am adeverinta de la ei ca a fost radiata.

Tin sa precizez ca adeverinta de radiere a ipotecii a fost emisa in data de 8.10.2010 iar intabularea a iesit de la ANCPI pe data de 11.10.2010. Practic cererea de radiere a ipotecii a fost depusa in timpul in care cadastru si intabularea erau in curs de procesare.

Stiu ca din cartea funciara aceste sarcini vor dispare cel mai probabil daca solicit un alt extras de carte funciata dar avand in vedere faptul ca si intabularea "este patata" cu cele doua sarcini, pot avea probleme din aceasta cauza la banca ? Sau practic daca pe extrasul de carte funciara pe care il voi scoate din nou nu mai apare nici o sarcina, nu mai conteaza ca pe intabulare se mentioneaza de cele doua probleme ? Vreau sa stiu daca extrasul de carte funciara anuleaza cele mentionate pe intabulare sau va fi nevoie sa scot alta intabulare sa nu mai apara acele interdictii ?



Eu vreau sa ma asigur ca nu voi avea probleme la banca cand dosarul va fi procesat la juridic pentru ca este vorba de un avans de 5000 euro.

Sa astept sa iasa o alta intabulare "curata" sau este de ajuns doar extrasul de carte funciara liber de sarcini ?


Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 23:39, 17 Octombrie 2010
Eu as incerca cu o cerere la ANCPI prin care sa le aduceti la cunostiinta cele mai sus mentionate de dvs.Daca nu direct la instanta cu cerere de radiere ipoteca ,in 2 termene problema este rezolvata .
Cred ca nu ati citit tot ceea ce am scris eu mai sus.
Ce treaba sa are instanta cu radierea ipotecii daca deja am dovada de radiere de la cadastru ?
In nici un caz nu se poate pune problema de termene de judecata...2 termene ??? deja antecontractul este semnat, problema asta nu mai suporta amanare mai mult de o saptamana pentru ca imi expira actele la banca si plus de asta as pierde avansul.
Incep sa imi fac o altfel de impresie despre acest forum daca nu imi raspunde cineva care are timpul necesar sa citeasca tot ce am scris. Mai mult decat atat, vreau sa imi raspunda cineva care are experienta in astfel de proceduri.
Deja incep sa ma indoiesc ca exista cineva pe acest forum care o poate face.
Ultima modificare: Vineri, 15 Octombrie 2010
ivanovici34, utilizator
In temeiul art 22 din L nr 7/1996 ,solicitati OCPI eliberarea unui extras de CF
se pare ca nici dvs. nu aveti timpul necesar sa cititi tot ceea ce am scris eu si de fapt sa intelegeti care este intrebarea mea :)
Posibil ca dvs sa nu va faceti inteles
Dvs in afara suspiciunii de termen legat de banca ,ce alte neclaritati aveti?

Alte discuții în legătură

Radiere ipoteca/intabulare GiaM GiaM Buna seara! De curand am facut o radiere de ipoteca in favoarea unei banci pentru garsoniera achizitionata prin credit ipotecar. Aceasta a fost inscrisa in ... (vezi toată discuția)
Ipoteca executare silita bobanca bobanca Buna ziua, am contract un credit ipotecar pentru un apartament acum 10 ani, de anul trecut anu am reusit sa mai platesc ratele, din cauza problemelor ... (vezi toată discuția)
Care sunt pașii de urmat după achitarea creditului imobiliar? aș vrea să am actele de proprietate în regulă DragosCojocariu DragosCojocariu Am achitat anticipat creditul prima casa, si am terminat cu banca obtinand de la Fond acordul de radiere a ipotecii. Dupa ce am obtinut acest act, banca mi-a ... (vezi toată discuția)