avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CASS in cazul concediului medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CASS in cazul concediului medical

Buna ziua.
Am un cm suportat 5 zile de societate si restul din fond. Contributia individual de sanatate pentru perioada suportata din fond este 0, dar nu mai stiu in ce act normativ este precizata exceptia asta. Ma puteti ajuta ?
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 10:14, 6 Martie 2014
Codul fiscal:

ART. 296^4
(1) Baza lunară de calcul al contribuţiilor sociale individuale obligatorii, în cazul persoanelor prevăzute la art. 296^3 lit. a) şi b), reprezintă câştigul brut realizat din activităţi dependente, în ţară şi în străinătate, cu respectarea prevederilor instrumentelor juridice internaţionale la care România este parte, care include:
... o) indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate suportate de angajator, potrivit legii;
p) indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate suportate de la Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate, potrivit legii; ......

ART. 296^16
Se exceptează de la plata contribuţiilor sociale următoarele venituri:
a) la contribuţia de asigurări sociale, veniturile prevăzute la art. 296^4 alin. (1) lit. l), q), r), s) şi ţ), precum şi la lit. o) şi p) pentru partea care depăşeşte nivelul prevăzut la art. 296^11; de asemenea, se exceptează indemnizaţiile de şedinţă primite de consilierii locali, judeţeni sau ai municipiului Bucureşti, precum şi prestaţiile suportate din bugetul asigurărilor sociale de stat;
b) la contribuţia de asigurări sociale de sănătate, veniturile prevăzute la art. 296^4 alin. (1) lit. o), p) şi ţ);
c) la contribuţia de asigurări pentru şomaj:
c1. veniturile prevăzute la art. 296^4 alin. (1) lit. d), e), g), h), j), l), n), p), r), s), ş), t) şi ţ);
c2. prestaţiile suportate din bugetul asigurărilor sociale de stat;......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de maternitate SzAlex SzAlex Potrivit dispozitiilor OUG 158/2005, concediul de maternitate (126 zile) este format din: - Concediu de sarcina (concediu prenatal) se poate acorda pe o ... (vezi toată discuția)
Baza de calcul a sumei indemnizatiei de concediu medical luat in timpul somajului, includerea salariilor compensatorii doinaa1 doinaa1 Buna ziua, am urmatoarea situatie. In luna ianuarie 2015 unitatea la care am lucrat si a oprit activitatea, s a facut concedierea colectiva a personalului, cu ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii cristian2312 cristian2312 cati bani se retin din salariile compensatorii acordate in urma disponibilizarii (vezi toată discuția)