avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Contributii calculate la un concediu medical
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Contributii calculate la un concediu medical

Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati la urmatoarea situatie : o salariata are CM initial cod indemnizatie 05, de pe 03.01.13 -31.01.2013, 3 zile suportate de firma si 18 suportate de FNUASS.
Va rog sa-mi spuneti ce contributii se calculeaza pentru salariata ?

Multumesc anticipat!
1.cas= [ sal mediu brut pe economie 2.223/ nr de zile lucratoare din luna ianuarie 21 x nr zile C.M.21 X35%] X 10,5%
2.somaj= CM suportat din fd angajator*0,5%
3.cass= nu este cazul (pt ca toata luna a fost in CM) nu se calculeaza cass la veniturile din concediile medicale
4.imp=[venit brut -cas-somaj-deducere)*16%
Multumesc pentru raspuns!
Am apelat la un raspuns din partea dvs, deoarece programul de salarizare (abia achizitionat), nu-mi calculeaza contributia pentru somaj salariat, la acest concediu medical initial. Am luat legatura cu dl. de la program si mi-a dat urmatorul raspuns ""NU-i calculeaza somaj pentru ca are toata luna medical si se considera ca acel contract este suspendat "".
Va rog sa-mi dati o baza legala pentru a-i putea demonstra ca trebuie calculata contributia somaj salariata .
Multumesc anticipat!

Contributia de asigurari pentru somaj
- contributia individuala si a angajatorului se datoreaza asupra indemnizatiilor suportate din
fondurile angajatorului art. 2964 alin. (1) lit.o) Cod fiscal, art. 29616 lit. c) pct. c1 Cod fiscal, pct.23 lit. h) dat in aplicarea art. 29616

23. Sunt exceptate de la plata contribuţiei de asigurări pentru şomaj, următoarele:
h) indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate suportate de la Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate, potrivit legii;
I-am comunicat baza legala furnizata de dvs, precum ca se calculeaza contributia pentru somaj pentru valoarea suportata de unitate, dar imi invoca acest articol :
'' prin alin. (2) al art. 27 din Legea nr. 76/2002, se reglementeaza situatia in care contributia la bugetul asigurarilor pentru somaj nu se datoreaza ca urmare a suspendarii raporturilor de munca, cu exceptia perioadei de incapacitate temporara de munca, daca aceasta nu depaseste 30 de zile'' si sustine in continuare ca nu trebuie calculat somajul.
Va rog sa-mi spuneti daca e corect !

Multumesc anticipat!
Cod Fiscal ART. 296^16 Excepţii specifice
Se exceptează de la plata contribuţiilor sociale următoarele venituri:
23. Sunt exceptate de la plata contribuţiei de asigurări pentru şomaj, următoarele:
h) indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate suportate de la Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate, potrivit legii;

baza legala in ceace priveste contributiile datorate in cazul veniturilor salariale o constitue Codul Fiscal titlul IX OUG 125/ 2011

Alte discuții în legătură

Nelamurire maanei maanei In HG 50/2012 apare la titlul H 8. Punctul 21 se modifică şi va avea următorul cuprins: \"Codul fiscal: Excepţii specifice Art. 29616. - ... (vezi toată discuția)
Plata asigurarilor sociale de sanatate mirelabaschir mirelabaschir detin o soc.comerciala si am o angajata insarcinata care mi-a prezentat un concediu de risc de sarcina...in acest caz cine ii plateste indemnizatia aferenta ... (vezi toată discuția)
Cass in cazul concediului medical noiembriesm noiembriesm Buna ziua. Am un cm suportat 5 zile de societate si restul din fond. Contributia individual de sanatate pentru perioada suportata din fond este 0, dar nu mai ... (vezi toată discuția)