avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1154 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Redeschidere dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Redeschidere dosar penal

Buna ziua.
In anul 2007, am depus o plangere penala pentru fals si uz de fals, care s-a finalizat in 2008, prin scoatere de sub urmarire penala motivul invocat de procuror fiind dubio pro reo. Decizia lui a fost motivata de faptul, ca in cauza, au existat expertize criminalistice cu concluzii opuse in ceea ce priveste falsul din inscrisuri. Nu am atacat decizia procurorului, dar ulterior am intrat in posesia unor documente, care in urma unor expertize extrajudiciare grafoscopice, confirma autorul falsului. Mentionez ca in expertizele judiciare de la dosar in care se confirma falsul, nu s-a identificat autorul ci doar s-a mentionat ca scrisul nu apartine persoanei care apare ca fiind autoarea inscrisului.
Intrebarea mea este: mai pot cere redeschiderea acestui dosar si continuarea cercetarilor pe baza inscrisurilor noi ? Va multumesc. Cu stima
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 10:50, 29 Februarie 2012
In primul rand, scoaterea de sub urmărire penala se dispune doar atunci cand se constată existenta unuia dintre cazurile prevăzute la art 10,lit.a-e si printre acestea nu se enumera si in dubio pro reo....in această situație pentru a se dispune redeschiderea urmăririi penale cel vatamat în drepturile lui trebuie să facă plângere împotriva rezoluției procurorului in termen de 20 de zile de la înstiintarea persoaneleor interesate
Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2012
ily_89, utilizator
Avand in vedere ca nu exista o hotarare judecatoreasca definitiva, nu avem nici autoritate de lucru judecat, deci urmarirea penala poate fi reluata.
Urmarirea penala poate fi reluata oricand , neexistand o hotarare definitiva a unei instante , care sa statueze in vreun fel autoritatea de lucru judecat.
Imbratisez opinia distinsei d-re. O.Ilie
Numai ca intre timp mai intervine si prescriptia. Sunteti cam la limita din cate imi dau seama.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redeschidere dosar penal raul89 raul89 Buna seara. In cazul in care intr-un dosar penal s-a dat SUP in 2008(dubio pro reo, nu s-a contestat in instanta solutia procurorului), iar acum s-au ... (vezi toată discuția)
Accident - parte vatamata Mihai Strimbeanu Mihai Strimbeanu Sunt parte vatamata intr-un dosar din cauza unui accident auto ,parchetul a dat neinceperea urmaririi penale impotriva vinovatilor am facut plangere la ... (vezi toată discuția)
Cand poate fi efectuata o expertiza judiciara Mihaita Catalin Mihaita Catalin Speta: Accident mortal de circulatie. Victima singura in autoturism (autoaccidentare - alte autovehicule, persoane nu au mai fost implicate in accident). Se ... (vezi toată discuția)