Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Executare silită

executare

Buna ziua, in 2008 ca primar al unei localitati, am facut o lucrare de pietruire, dar angajata mea a dat termen de depunere a contestatiei pentru firma care a pierdut licitatia, mai mare decat prevede legea. A fost o greseala datorata neatentiei, dar actualul primar a chemat DGFP-ul , acestia au facut un proces-verbal prin care considera ca din aceasta cauza lucrarea nu a fost facuta, primarul a incercat sa ma dea in judecata pe caz penal, dar am primit NUP. Intre timp am atacat in contencios procesul-verbal al DGFP, dar mi s-a respins contestatia ca nefondata. Acum ce se poate intampla? Primaria ma poate executa silit? si care ar fi procedura? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: SashaVDK , utilizator 10:22, 1 Martie 2012
SashaVDK a scris:

Primaria ma poate executa silit? si care ar fi procedura?

Institutia executarii silite este prevazuta de art 372-580 cod procedura civila,in temeiul carora in situatia existentei unui titlu executoriu,debitorul urmeaza sa fie executat asupra bunurilor mobile/imobile/conturi/drepturi salariale-prezente si viitoare - pana la concurenta debitului

Deci in prezent nu exista un titlu executoriu. Exista doar procesul-verbal de la DGFP. Pe baza acestuia, inseamna ca primaria ma poate actiona in judecata pe caz civil ? Cum se poate constitui parte civila? Adica in ce conditii? Nu poate primarul ca persoana, ci trebuie primaria ca institutie? Iar prejudiciul il stabileste instanta? Ideea e ca lucrarea exista, poate fi vazuta. singura neregula e acel termen, o cifra care a fost pusa complet aiurea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita .condiții de executare silita . Popescu2012 Popescu2012 Care sunt condițiile de executare silita ? se poate executa silit înainte de finalizarea procesului de executare silita ? (vezi toată discuția)
Ignorarea sentintei marfan marfan buna ziua, am castigat un proces, am investit sentinta cu formula executorie, primarul respectiv care trebuie s-o puna in aplicare zice ca asa ceva nu se ... (vezi toată discuția)
Executare silita pe bunuri? roxxanna roxxanna Stimati domni, Am o intrebare pt urmatoarea situatie: Sora mea a facut mai multe credite: ipotecra, de nevoi personale, credit pt carduri de ... (vezi toată discuția)