avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Penal - retinere circumsntanta atenuanta 73 lit b.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Penal - retinere circumsntanta atenuanta 73 lit b.

Pe scurt:
In cazul in care am conversat cu o domnsioara pe internet, iar prietenul domnisoarei profitand de faptulul ca avea acces la adresa de Yahoo Messenger a domnisoarei a minat cum ca ea ar fi fata, a apelat la ajutorul unei alte fete (sa zicem) pt. a ma atrage in capcana, i se poate retine acestuia atenunta de la 73 lit. b ?


Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 17:27, 6 Martie 2012
Art. 73 C.pen. - Circumstanţe atenuante
Următoarele împrejurări constituie circumstanţe atenuante:
....
b) săvârşirea infracţiunii sub stăpânirea unei puternice tulburări sau emoţii, determinată de o provocare din partea persoanei vătămate, produsă prin violenţă, printr-o atingere gravă a demnităţii persoanei sau prin altă acţiune ilicită gravă.

In speta, actiunea victimei trebuie sa fie de o agresivitate deosebita, grava, de natura sa cauzeze faptuitorului o stare de puternica tulburare sau emotie încât sa nu se abtina de la o riposta prin savârsirea infractiunii.
freelis te-ai uitat peste documentele trimise de mine?
eu nu inteleg nimic.
consider ca doar aceasta intrebare pe forum nu are logica.
circumstante atenuante pentru ce ?
Pentru ca as fi vorbit cu prietena lui pe internet, si el ar fi devenit gelos deci era sub o puternica stare emotiva din cauza mea !?
care este fapta ?

Alte discuții în legătură

Circumstanta atenuanta - 73. lit b saaaaaaaaapoiii saaaaaaaaapoiii Am o prietena. Un baiat ii batea apropuri sa ma paraseasca, sa fie cu el... ii facea avansuri sexuale... l-am batut pe acel baiat... pot primi sau nu ... (vezi toată discuția)
Circumstante atenuante,individualizare pici80 pici80 faptul ca am loc de munca,in prezent sofer (fost cadru didactic,5 ani),ca am familie (un copil minor),ca am respectat conditiile suspendarii sub ... (vezi toată discuția)
Provocarea kisso kisso Pentru a se putea retine starea de provocare, ea trebuie sa fie facuta in mod constient de catre victima, sau se accepta si o provocare inconstienta. ... (vezi toată discuția)