avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ce se poate face?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ce se poate face?

buna ziua. sunt locatarul unui bloc care are si o asociatie de proprietari,asociatie care are restante regiei de apa de 18000 lei restate care sunt produse de catre 2 locatari (+penalitati).asociatia a deschis proces cu cei 2 rai platnici .regia de apa la randul ei a deschis proces asociatiei dar a sistat si furnizarea apei (vorbin de apa menajera)pana la plata datorie,eu sunt cu plata la zi precum si alte 24 de familii intrebarea mea este daca compania de apa nu a facut un abuz si daca avem vre-o cale de atac asupra deciziei lor .multumesc.:(
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 21:12, 4 Martie 2012
oare nu ar fimai bine urgentarea procesului asupra datornicilor? e o intrebare dor si eu sunt nou in aceasta problema si cgiar sunt interesat deoarece si in asociatia noastra sunt restantieri si nu s-a luat nici o masura inca
Actiunea Regiei este perfect legala. Contractul este intre Regie si Asociatie Pe cei de la Regie nu ii intereseaza cine plateste si cine nu. Aceasta este treaba Asociatiei.

Stiu ca nu este placut dar va trebui ca dumneavoastra si ceilalti buni platnici sa avansati suma necesara platilor pentru a avea apa. Puteti explica situatita si cere o esalonare de plata.
Faceti o AG la care sa se hotarasca cum se va proceda
Dupa castigarea procesului veti recupera sumele de la cei rauplatnici.
Cred ca le puteti cere cel putin dobanda pentru acesti bani daca nu si daune pentru neplacerile produse.
Carturarul a scris:

Dupa castigarea procesului veti recupera sumele de la cei rauplatnici.

La ce proces va referiti cand precizati "Dupa castigarea procesului...",in conditiile in care asociatia de proprietari a fost data in judecata de furnizorul de servicii?
Nu este regula generala ca eventuala actiune in instanta sa fie concretizata prin hotarare favorabila reclamantului
Nu este garantata recuperarea prejudiciului nici macar in situatiile existentei de hotarare favorabila asociatiei de proprietari
@buhatel
Responsabili de situatia sistarii furnizarii de utilitati nu sunt numai cei 2 restantieri ci si presedintele ,cenzorul,comitetul executiv din cadrul asociatiei de proprietari,care au lasat ca restantele sa se acumuleze fara a demara procedura legala de recuperare debit .
De regula in astfel de situatii,daca la nivelul asociatiei de proprietari sunt respectate prevederile in vigoare ,exista constituite fonduri,care in astfel de situatii pot fi utilizate ,
urmand ca pe parcurs ,acestea sa fie reconstituite
care sunt acele fonduri?
fondul de rulment

Alte discuții în legătură

Restante la plata intretinerii sandu.53 sandu.53 Buna ziua, Acum cateva zile ni s-a intrerupt furnizarea apei calde datorita unor restante la plata cauzate in principal de neplata de ani de zile a ... (vezi toată discuția)
Probleme asociatie propietari eugenb2008 eugenb2008 Asociatia noastra are probleme cu cativa locatari care au restante la intretinere. Au fost dati in judecata unde s-a castigat procesul cu restantierii. Dupa ... (vezi toată discuția)
Suntem somati de apanova. eu sunt la zi. cum ma pot proteja? Cuculica Cuculica Avem multi restantieri care nu platesc cu lunile. Administratorul si presedintele actual pretind ca nu au bani sa ii actioneze in justitie, au obtinut si ... (vezi toată discuția)