avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cum se justifica banii predati? ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cum se justifica banii predati? ...

Buna ziua,
O firma are activitate (prestari servicii) si in alta localitate fata de sediu, fara a avea punct de lucru (are luat in chirie un spatiu).
Unul dintre angajati va emite facturile si chitantele. Incasarile fie se vor depune in banca, fie se vor predate patronului,sau cuiva din firma.
In cel de-al doilea caz, cum se poate justifica acea persoana ca a predat acei bani?
Ar trebui sa ii predea cu monetar/ proces vb de predare-primire/ dispozitie de plata? Cum sa procedeze ca sa fie inregula? Se pot trimite banii si prin posta?
Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2012
alina_f, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristina Galis , Contabil 13:44, 8 Martie 2012
Buna ziua!

Deoarece firma are un spatiu inchiriat si desfasoara activitate in alta localitate ar fi normal sa aiba deschis un punct de lucru in acea localitate. La acel punct de lucru se va tine un registru de casa in care se vor inregistra incasarile de la clienti pe baza de chitante si platile cu depunerile la banca pe baza de foi de varsamant iar pentru banii predati la patron se va intocmi dispozitie de plata pe numele patronului iar la explicatii se va scrie la scopul platii: "ridicare numerar in vederea depunerii in caseria centrala" (care va fi in acest caz la sediu).
Banii se pot trimite si prin posta, cu mandat sau on-line, iar dovada trimiterii acestora (adica mandatul, chitanta on-line) se va anexa la DP prin caserie facuta pe numele celui care a dus banii la posta.
In acest fel casierul de la punctul de lucru (adica cel care incaseaza si plateste) va fi in regula atat cu evidenta banilor cat si cu documentele primare.

Cu stima.
am inteles,multumim!
In ceea ce priveste deschiderea punctului din cate se stie in acest moment patronul nu intentioneaza sa deschida un nou punct de lucru. fara a se deschide pl este in regula daca angajatul face cum ati spus dvs mai sus?
Poate ma lamuriti despre ce activitate de prestari servicii este vorba.
este vorba despre utilaje de constructii cu care fac lucrari la beneficiarii
Beneficiarii ar putea sa va plateasca direct prin banca si atunci evitati lucrul cu numerar. Pentru siguranta incasarii banilor de la beneficiarii persoane juridice puteti solicita fila CEC sau bilet la ordin.Persoanele fizice va pot plati si ele prin banca, chiar daca nu au cont, cu foaie de varsamant in contul firmei dvs.
Aceasta ar fi varianta fara punct de lucru si fara operatiuni numerar.
Daca totusi nu o agreati, dupa ce incasati banii in numerar de la beneficiari cu chitanta, expediati-i prin mandat postal sau on line. Faceti-va o copie dupa chitanta de la posta sa o aveti pentru a justifica "predarea" banilor.

Cu stima.

Alte discuții în legătură

Raport zilnic casa marcat anamariacelik anamariacelik se mai intocmeste si monetar in cazul in care se scoate rapotul zilnic la casa de marcat? daca da ce lege reglementeaza acesata?#-o (vezi toată discuția)
Registru casa- plati mai mari de 5000ron ioana_22 ioana_22 Buna ziua. Am si eu o problema, nu stiu cum se inregistreaza in registrul de casa platile mai mari de 5000 Ron. Chitanta reprezinta o depunere la banca. ... (vezi toată discuția)
Chitanta sau di/dp? AncaUrda AncaUrda Care este documentul corect in baza caruia se poate face trensferul de bani intre casele diferitelor puncte de lucru ale unei societati: chitanta, dispozitia ... (vezi toată discuția)