avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme demisie

Mi-am dat demisia. Mi-am facut preavizul pe care l-am mentionat in cererea de demisia, conform contractului de munca pe care il am cu angajatorul.
Angajatorul refuza sa imi semeneze demisia si sa imi dea fisa de lichidare ca sa imi inchei socotelile cu el.
Ce este de facut in aceasta situatie?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:18, 8 Martie 2012
Faceti o sesizare la ITM.
Si pana la rezolvarea situatiei sunt obligat sa muncesc in continuare?
Angajatorul trebuie sa va comunice decizia de incetare a c.i.m. prin demisie ... Demisia operează încetarea contractului de muncă, în mod unilateral, fără a fi necesară aprobarea acesteia de către angajator.

Raportul de munca al dvs va inceta la expirarea termenului de preaviz.
Ok. Va multumesc pentru raspunsuri.
In acest caz acum, la expirarea preavizului, imi incetez si activitatea si pentru a-mi putea face fisa de lichidare am sa ma adresez ITM-ului in cazul in care angajatorul ma impiedica sa imi fac aceasta fisa sau reufuza sa imi dea drumul.
Puteti pleca linistita dupa terminarea preavizului ..nu are cum sa va opreasca ...nota de lichidare este un document care nu are la baza niciun act normativ ... angajarea la un nou loc de munca nu este conditionata de prezentarea acestui act ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu vor sa imi aprobe demisia la zi elmauss elmauss Buna ziua, nu imi este aprobata demisia la zi. Astazi am cerut-o. Am propus apoi sa imi dea la zi de la 1 nov. si nici asa nu vor. Eu nu pot sa stau in preaviz ... (vezi toată discuția)
Cand pot sa imi dau demisia TheOne01 TheOne01 Buna ziua, Firma la care lucrez m-a trimis in sa lucrez din alta tara 5 luni de zile. Pe acesta perioada stau la hotel platit de firma si imi deconteaza trei ... (vezi toată discuția)
Probleme demisie alexandru.cenusa alexandru.cenusa In data de 18.11.2009, mi-am depus demisia. Am comunicat-o patronilor, iar pentru ca serviciile de contabilitate si de resurse umane sunt externalizate, am ... (vezi toată discuția)