avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nu vor sa imi aprobe demisia la zi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nu vor sa imi aprobe demisia la zi

Buna ziua, nu imi este aprobata demisia la zi. Astazi am cerut-o. Am propus apoi sa imi dea la zi de la 1 nov. si nici asa nu vor. Eu nu pot sa stau in preaviz 20 de zile.
Ce risc daca nu vin 3 zile si mi se desface contractul pentru absente nemotivate?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:23, 22 Octombrie 2012
Demisia nu trebuie "aprobata". Este actul dvs. de vointa. Angajatorul nu are niciun drept in a impiedica manifestarea actului dvs. de vointa.
Mai mult, el este obligat sa va inregistreze demisia. In cazul in care refuza, trimiteti-o prin posta cu confirmare de primire si sesizati ITM-ul.
Daca nu mai veniti la munca riscati sa fiti cercetat disciplinar si sa vi se desfaca c.i.m pe motive disciplinare.
Ultima modificare: Luni, 22 Octombrie 2012
Dragos Stefan, Consultant resurse umane
Daca lipsiti nemotivat vi se poate desface disciplar c.i.m. ...
@ elmauss

1. Demisia opereaza încetarea contractului de munca, în mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator.

2. Regula în materie de încetare a contractului individual de munca din iniţiativa salariatului este încetarea dupa expirarea unui termen de preaviz, în condiţiile art. 81 din Codul muncii.

3. Nerespectarea de catre salariat a termenului de preaviz reprezinta abatere disciplinara, care justifica sancţionarea sa disciplinara, inclusiv prin desfacerea contractului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In caz de demisie neacceptata stwfan.razvan stwfan.razvan In cazul in care angajatorul nu accepta demisia....ce efecte negative imi poate aduce daca nu stau in preaviz...si daca stau...perioada de lucru e jumatate de ... (vezi toată discuția)
Preaviz eu1983 eu1983 Buna ziua , Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo baza legala de fi obligat sa exerciti preavizul de demisie de 20 de zile , conform contract . Cu alte ... (vezi toată discuția)
Lipsire nemotivata de la munca rizeavl rizeavl Buna Ziua! Sunt student am lucrat la o firma din Bucuresti part-time 4h/day, intr-o zii am renuntat sa mai merg definitiv. Innainte sa plec am facut o ... (vezi toată discuția)