avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Nu am primit citatie la Parchet
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Nu am primit citatie la Parchet

1] daca dosarul a ajuns dela politie la parchetsi nu am primit nici o citatie sau altc eva acasa avocatul poate sa instrumenteze dosarul ? 2] martorii sau procurorul pot influenta neaplicarea art 320 alin 1in instanta ? MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: nikolos , utilizator 19:47, 12 Martie 2012
1. da, instrumentarea unui dosar se poate face si fara sa fiti anuntat, insa nu toate actele procedurale se fac fara invinuit. de exemplu pot fi audiati martori sau cerute inscrisuri fara ca invinuitul sa stie sau sa fie prezent,
2.nu. invocarea art 320 poate fi facuta exclusiv in functie de vointa inculpatului pina in faza de cercetare judecatoreasca.
O sa va citeze sa sa audieze.
Nu au cum sa nu va citeze.
Daca v-ati mutat si nu se stie adresa dvs. puteti fi si condamnat in lipsa.
Aveti insa dreptul sa va aparati si apoi dupa ce veti fi arestat...doar ca veti fi arestat pe durata judecatii...

Doar inculpatul poate infuienta aplicarea sau neaplicarea art 320 ind. 1 C.pr. pen.
va rog frumos daca sunteti mai explicit la ce va referiti cu arestarea , ma poate retine cand ma cheama la audiere la parchet ? sau cand si pe ce motiv ma aresteaza , adresa mi-am schimbat-o dar nu am relatat-o pt ca corespondenta sa o primesc tot pe adresa veche.
Ultima modificare: Duminică, 11 Martie 2012
nikolos, utilizator
Art 320 ind 1 C.pr. pen. nu are legatura cu politia sau cu parchetul.

Va poate retine la politie daca asa considera, dar acest aspect nu are nicio legatura cu art 320...
D-le LASCOSCHI poate nu m-am exprimat eu corect pt a ma intelege :cei dela politie nu m-au retinut sunt in libertate si au trimis dosarul la parchet de doua luni timp in care nu am primit nici o citatie pt audiere la parchet, avocatul poate sa studieze dosarul in acest timp ? la udiere la parchet cand voi fii citat procurorul ma poate retine pt arestare preventiva ?

Alte discuții în legătură

Art. 320 indice 1 c.pr.pen. declaratia persoanei acuzate CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Stie cineva daca exista situatii in care anterior momentului de a se aplica art. 320 ind. 1 C.pr. pen., instanta considera ca persoana a fost audiata fara sa ... (vezi toată discuția)
Art 320 ind 1 cpp bonitakiss bonitakiss Buna seara. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns...In conditiile in care inculpatul recunoaste savarsirea faptelor in timpul urmaririi penale, ... (vezi toată discuția)
Urgent...legea micii reforme ContSters214324 ContSters214324 Buna seara!am si eu o intrebare:(daca la primul termen de fond(intr-un dosar pentru detinere de aparatura skimming si aderare la un grup infractional) se ... (vezi toată discuția)