avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... teava comuna distrigaz
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

teava comuna distrigaz

Buna,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea situatie. M-am debransat, cu acordul Asociatiei de proprietari, de la teava comuna DIstrigaz si in prezent am contoar separat si platesc direct la Distrigaz. Acum, asociatia vrea sa schimbe teava comuna a blocului cf. noilor normative ANRE si pretinde ca si eu sa particip cota parte la acesta reparatie motivand ca teava este proprietate comuna. Mai trebuie sa platesc in aceste conditii? Eu nu am nici o treaba cu teava lor.
Multumesc. Astept raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: LocatarB , utilizator 13:30, 14 Decembrie 2008
Chiar daca teava este proprietate comuna nu ved ce treaba aveti cu lucrarea.
Nu sunteti interesat de respectiva lucrare.
In plus, nu saraceste nimeni ca nu dati acolo niste bani.
Pentru incurajare si eu as fi de parere ca nu trebuie sa platiti, avand teava separata pentru gaz si o relatie directa cu Distraz. DAR... Asociatia se poate prevala de legea 230 / 2007 in care se specifica faptul ca toti proprietarii trebuie sa participe proportional cu cota-parte la lucrarile de intretinere si reparatii ale partii comune din proprietatea asociatiei. Si asa cum, in principiu, la reparatia liftului participa si locatarii de la parter si et 1, tot asa acum ar trebui sa participati si Dv. la aceasta reparatie-inlocuire. Si in plus va mai pot da un argument, acela ca inlocuirea coloanei de gaz se face din considerente de securitate de care, printre altii, ati beneficia si Dv.
Asociatia "bate" proprietarul, deci o hotarare a AG este obligatorie pentru toti proprietarii, membri sau nemembri ai asociatiei, bransati sau debransati, care folosesc un serviciu sau nu-l folosesc, atata timp cat actiunea respectiva se poarta pe teritoriul comun din care si Dv. faceti parte.
Nu puteti sa mizati decat pe logica ca nu aveti treaba cu teava lor, dar logica legii (care nu specifica cazuri de exceptie) este alta si cred ca, din pacate, va trebui sa va supuneti, avand in vedere, totusi, ca atunci cand Dv. ati avut nevoie de acordul asociatiei pentru debransare si separare, acest acord vi s-a dat. Acum n-ati face decat sa raspundeti in "contra-partida" solicitarii asociatiei de a fi parte la inlocuirea conductei.
Exact acestea sunt considerentele pentru care trebuie sa suportati cheltuielile conform cotei parte indiviza pe care a detineti(Legea 230/2007) chiar daca sunteti debransat de la acea conducta.
Multumesc mult pentru ajutor.O zi buna.
Totusi nu sunt cheltuieli de intretinere si de reparatii.
Daca era vorba de o spartura in teava, spre exemplu, atunci sigur ca ar fi avut obligatia de a contribui cu bani.De asemenea, si in ipoteza in care se schimba teava de gaze.
Lucrarea se face in interesul personal al membrilor asociatiei si nu al asociatiei si de aceea consider ca textul de lege nu este incident in speta.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

E parte comuna sau nu? minu78 minu78 Va rog sa ma ajutati daca se poate. Dar mai intai trebuie sa expun problema pt a se intelege despre ce este vorba. \" In asociatia de proprietari suntem 10 ... (vezi toată discuția)
Plata reparatie teava comuna apa rece stef55 stef55 Buna ziua, Locuies la bloc si avem contorizare individuala apa rece si calda (de la subsol fiecare apartament are separat trasa conducta (pexal)de apa calda ... (vezi toată discuția)
Debransarea de la sistemul de incalzire si apa rece tevile raman "parte comuna" petrecristinel petrecristinel Buna ziua, Am o problema cu Asociatia de proprietari, asociatie din care \\"fac si eu parte\\".problema este ca eu sunt debransat de 3 ani de la sistemul de ... (vezi toată discuția)