Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indatoriri banesti neplatite (companie din SUA)

Buna ziua,
Ce masuri as putea lua impotriva unei companii din SUA (care este un intermediar intre mine si alti clienti din intreaga lume pentru prestare servicii de design), care nu si-a indeplinit anumite indatoriri banesti fata de mine? Mai exact, trebuiau sa imi achite niste bani pentru prestarea unor servicii de design, insa nu au facut-o invocand niste motive gen "trebuie sa verificam identitatea clientului". Mentionez ca nu e prima data cand lucrez cu ei (dar e prima data cand nu ma platesc), si nu am un contract scris cu ei, fiind doar un "online agreement".
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 09:20, 15 Martie 2012
fara contract va fi greu sa obtineti banii. in plus instantele romane nu sunt competente sa judece acest dosar.
Ar fi bine macar sa aveti dovada prestarii serviciilor insa va fi greu sa dovediti acordul de vointa asupra obiectului contractului si pretul convenit. este suficient sa conteste serviciile (ca si exceptie de neexecutare a contractului) si dvs va revina sarcina probei contrare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa prestari servicii freelancing / depasire plafon tva dorincornea dorincornea Am un PFA la norma de venit (cod CAEN 6202) si prestez servicii de consultanta IT exclusiv printr-o platforma online de intermediere pentru servicii de ... (vezi toată discuția)
Venituri din drepturi de autor fara contract andreea.vs andreea.vs Este legal sa obtin venit din drepturi de autor (redeventa culturala) fara contract intre parti? Acest tip de venit il realizez pe niste platforme online ... (vezi toată discuția)
Magazin online diana.iacob1 diana.iacob1 Buna ziua! Doresc sa deschid un magazin online, insa fiind mai diferit decat celelate magazine, am nevoie de ajutorul dvs. Va voi explica care va fi mersul ... (vezi toată discuția)