avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Venituri din drepturi de autor fara contract
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Venituri din drepturi de autor fara contract

Este legal sa obtin venit din drepturi de autor (redeventa culturala) fara contract intre parti? Acest tip de venit il realizez pe niste platforme online (site-uri din strainatate) care folosesc operele mele artistice cu acordul meu. De asemenea, User Agreement-ul sau Terms of Service de pe site-urile respective poate tine loc de contract?
Cel mai recent răspuns: CaraD , utilizator 08:28, 8 Decembrie 2019
Buna ziua. Exista vointa de a contracta liber exprimata din partea ambelor parti precum si beneficiu obtinut de fiecare parte din aranjament. Prin urmare exista contract in mod legal. Insa va fi foarte dificil de dovedit termenii acestuia in situatia cand relatia nu mai merge bine. Daca este incheiat intr-o juristictie common law, termenii contractului dincolo de oferta, acceptare si beneficiu deja obtinut vor fi imposibil de dovedit in lipsa contractului scris.
Am sa presupun ca se plateste impozit pe venitul astfel obtinut.
Siturile folosesc de regula aceste user agreement / terms of service in relate cu client nu cu furnizorii serviciilor sau produselor oferite acolo. La o citire mai atenta veti constata ca acele texte protejeaza si inlatura raspunderea strict in beneficiul proprietarul website-ului, nu al utilizatorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Non circumvention and non disclsure working agreement MARIKO9 MARIKO9 Am un contract intitulat NON CIRCUMVENTION AND NON DISCLSURE WORKING AGREEMENT, as vrea sa stiu care e echivalentul in legislatia romaneasca si ce presupune un ... (vezi toată discuția)
Achizitie gazduire web in sua - impozit pe venitul nerezidentilor dannad001 dannad001 O firma din Romania are un Site web gazduit (hosted) pe un server din SUA ce apartine unei firme din SUA. Cum calculam Impozitul pe venitul Nerezidentului ... (vezi toată discuția)
Este obligatoriu ca sua sa-mi impoziteze venitul din proprietate intelectuala? andreea.vs andreea.vs Daca lucrez din Romania si obtin venituri din proprietate intelectuala (redevente culturale - opere artistice), din strainatate (SUA), pe un site (este vorba ... (vezi toată discuția)