Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cheltuieli de judecata...

Apelez la dumneavoastra in speranta ca imi veti da un sfat in problema mea. M-am judecat in instanta cu o persoana pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de art.180 alin.2 Cod Penal - loviri şi alte violenţe. Am castigat procesul si prin hotararea definitiva am castigat daune materiale si morale. As vrea sa-mi recupar prejudiciul material si moral prin executare silita . Paratul fiind casatorit, trebuie facut partaj, bunurile find la comun cu sotia. Doresc sa depun in instant actiune prin care sa solicit impartirea bunurilor comune pentru a executa cuota parte a debitorului. As dori insa sa-mi spuneti cine va suporta cheltuielile de judecata si cele ale executorului….
Cu multumiri ..............
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 10:25, 15 Martie 2012
Cheltuielile de executare le suporta debitorul , ca si cheltuielile de judecata, fiind partea care a pierdut procesul.
Trebuie sa investiti hotararea si sa mergeti la un executor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune materiale si morale ciancu ciancu Apelez la dumneavoastra in speranta ca imi veti da un sfat in problema mea. M-am judecat in instanta cu o persoana pentru săvârşirea infracţiunii ... (vezi toată discuția)
Plata daune morale + materiale + chelt. de judecata Nevermind Nevermind Buna ziua, In urma unui proces civil (accident), sunt indreptatit sa primesc daune morale, materiale si cheltuieli de judecata de la parat (persoana ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari nu aplica decizia tribunalului. ce pot face? ken ken In urma procesului intentat de Asociatia de Proprietari, prin sentinta judecatoriei, urmata de confirmarea in apel prin decizia tribunalului, am castigat ... (vezi toată discuția)