avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Asociatia de Proprietari nu aplica Decizia ...
Discuție deschisă în Executare silită

Asociatia de Proprietari nu aplica Decizia Tribunalului. Ce pot face?

In urma procesului intentat de Asociatia de Proprietari, prin sentinta judecatoriei, urmata de confirmarea in apel prin decizia tribunalului, am castigat procesul. Mai exact, instanta a admis exceptia prescriptiei dreptului material la actiune pentru cheltuielile si penalitatile mai vechi de 3 ani.

In considerente (cred ca asa se numeste partea din sentinta anterioara "Pentru aceste motive, in numele legii hotaraste..." instanta a retinut si ca am chiar o suma platita in avans, in cuantum de 2000 lei, dar in dispozitiv asta nu mai apare.

Asociatia de Proprietari insa nu a aplicat cele doua hotarari Pe listele de plata continua sa afiseze sumele vechi si sa imi adauge penalitati. Ce pot face? Trebuie sa solicit instantei (judecatorie sau tribunal) investirea cu formula executorie sau sa ma adresez unui executor judecatoresc? Va rog sa ma ajutati privind calea de urmat.
Ultima modificare: Vineri, 16 Octombrie 2020
ken, utilizator
Cel mai recent răspuns: ken , utilizator 23:23, 4 Noiembrie 2020
Apelati la un executor judecatoresc, cu hotararea la dvs.
Ultima modificare: Vineri, 16 Octombrie 2020
Ionut.ion, utilizator
Nu se mai.solicita învestirea ci doar legalizarea hotărârilor respective.Dupa ce le legalizati la instanta mergeți la un executor pt a pune în executare hotărârea respectiva.
Ultima modificare: Vineri, 16 Octombrie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Va multumesc si va rog alte cateva completari. Ar trebuie sa legalizez atat sentinta judecatoriei, cat si decizia tribunalului? Iar ulterior, cheltuielile catre executorul judecatoresc cine le va suporta?
Doar pe cea definitiva, de la tribunal.
Cheltuielile cu executorul o sa fie plătite tot de asociație.
Revin cu o intrebare, va rog.
Am solicitat in scris Asociatiei sa aplice cele doua hotarari (ale Judecatoriei si Tribunalului) si sa actualizeze listele de plata, prin scaderea debitelor considerate prescrise. Asociatia (prin firma care administreaza, de fapt, blocurile) mi-a raspuns in scris ca nu poate sa imi scada datoriile mai vechi de 3 ani, pentru ca instantele de judecata, desi au retinut in cuprinsul hotararilor ca debitele mai vechi s-au prescris si desi au respins cererea reclamantei, nu au obligat totodata Asociatia sa scada din listele de plata acele datorii mai vechi de 3 ani.

Mai exact, in ultimul paragraf din sentinta judecatoriei scrie:
admite exceptia prescriptiei dreptului material la actiune pentru cheltuielile aferente perioadei[...]. Respinge cererea formulata de reclamanta in contradictoriu cu paratii, privind obligarea paratilor la plata cheltuielilor de intretinere si a penalitatilor aferente perioadei [...], ca fiind prescris dreptul material la actiune.


Verbal, unul dintre angajatii firmei care administreaza blocul (firma care a reprezentat Asociatia in proces) mi-a transmis ca ar trebui sa ma adresez instantei, cu o actiune separata, pentru a obtine eliminarea debitelor prescrise din listele de plata.

In acest moment nu stiu daca ar trebui sa actionez Asociatia in instanta sau daca pot solicita executarea silita si nici nu imi permit financiar sa ma adresez unui specialist in domeniu. De aceea va rog sa ma ajutati. Daca este nevoie, pot pune la dispozitie si ultima pagina din fiecare sentinta. Am vrut sa le atasez aici, dar nu exista optiunea. Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 27 Octombrie 2020
ken, utilizator

Alte discuții în legătură

Cuantum taxa timbru judiciar-obligatie de a face (constatare prescriptie) ken ken Cuantum taxa de timbru judiciar-obligatie de a face (constatare prescriptie) Cum se calculeaza taxa de timbru judiciar daca vreau sa actionez in instanta ... (vezi toată discuția)
Prescriere vulpita24 vulpita24 Buna seara!Dupa cati ani se prescrie sumele la intretinere si care sunt conditile?Multumesc (vezi toată discuția)
Restante si penalitati cu vechime de 10-15 ani Gavriil Gavriil Exista vreo lege de care ma pot folosi pentru a respinge cererea asociatiei prin care imi cere in instanta sa platesc aceste restante si penalitati acumulate ... (vezi toată discuția)