avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... presedintele imi cere contractul si viza de flotant
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

presedintele imi cere contractul si viza de flotant

buna ziua
am si eu o intrebare : trebuie sa prezint contractul de inchiriere si viza de flotant presedintelui de asociatie pt un apartament inchiriat ? intra in atributiile sale ? de 5 ani locuiesc acolo si nu mi-a cerut pana acum . le am pe amandoua , dar trebuie neaparat sa le prezint lui ? cred ca face jocurile unui vecin si n-as vrea intru in acest joc .
multumesc de raspuns
Cel mai recent răspuns: alopici2005 , utilizator 09:12, 16 Martie 2012
alopici2005 a scris:

contractul doar fiscului inteleg ..

Dvs nu aveti obligatia sa prezentati fiscului contractul de inchiriere incheiat cu proprietarul spatiului cu destinatia de locuit
Obligatia legala a inregistra la autoritatea fiscala existenta de contract de inchiriere revine exclusiv proprietarului spatiului care detine obligatia sa achite si impozitul aferent sumelor obtinute din inchiriere
La administratia blocului trebuie sa va inregistrati in cartea de imobil cu datele de identitate din cartea de identitate ( buletinul de identitate). Ca aveti sau nu viza de flotant pe acolo , viza de resedinta, viza de resedinta temporara sau alte asemenea, va intereseaza numai pe dvs., deasemeni nici contractele semnate cu cineva( oricine) nu se arata oricui, pentru ca sunt personale.

Datele de identitate sunt: nume, prenume si data/ locul nasterii. Acestea, le puteti declara sau dovedi cu un act de identitate.
Pentru ca inca nu s-au lamurit lucrurile, sa incercam sa sistematizam.
Asadar, conform legislatiei din care s-a si citat o parte, este evident ca oricine locueste in bloc mai mult de 15 zile trebuie sa se inscrie in cartea de imobil.
Cartea de imobil, conform legislatiei, se tine de asociatie, adica de acest presedinte sau administrator sau un membru al comitetului desemnat de presedinte cu acordul politiei. Asadar chiar este treaba celor din conducerea asociatiei. acestia sunt obligati sa faca acest lucru si nu o faca pentru ca asa vor ei. Vedeti sublinierea din citat.
Pe ce baza se inscrie un chirias in cartea de imobil? Se spune mai sus ca pe baza actului de identitate. Pai act de identitate am si eu, dar oare pot sa merg sa ma inscriu la asociatia dumneavostra, sa ma prezint cu CI in mana si sa spun preseditelui sa ma inscrie in cartea de imobil la apartamentul 15 sau 25 si-asa sa ma inscriu la vreo 20 de asociatii? Ce ziceti?
Nu se poate., eu nu inscriu pe cineva in cartea de imobil doar ca-mi prezinta CI, mai ales cum iar spunea cineva mai sus, fara mutatie, viza...
Asadar, daca un proprietar este obligat de legea 230/2007 sa depuna copia actului de proprietate la asociatie, sa se inscrie cu toti membrii familiei in cartea de imobil, este normal ca si pentru chiriasi sa se aplice aceleasi tabieturi.
Proprietarul sau chiriasul impreuna cu proprietarul trebuie sa treaca pe la asociatie, sa depuna o copie a contractului de inchiriere, copii ale actelor de identitate ale chiriasului si ale tuturor persoanelor ce locuesc in apartament pentru a fi trecute in cartea de imobil si pentru a fi luate in calcul la intretinere.
La noi in asociatie, presedintele si administratorul fac din cand in cand verificari, impreuna cu politia la apartamentele unde sunt chiriasi. Cu acesata ocazie, impreuna cu politia se verifica actele de identitate, contractul de inchiriere, numarul de persoane. Acolo unde sunt probleme (nu au mutatie, viza, contract...) politia le da termen sa-si anunte proprietarii apartamentelor, sa-si faca mutatia, contractul... si sa le prezinte la asociatia de proprietari.
un raspuns amplu , multumesc , dar o copie a contractului am lasat-o la politie cand am facut viza de flotant , un exemplar la fisc , dar nu scrie nicaieri ca si administratorul/ presedintelui trebuie sa-i las o copie , ci doar copie CI cu viza de flotant , asta mi se pare normal .
contractul nu-l pot arata oricui , asa cum bine spunea cineva , ci organelor abilitate . daca au oarece dubii , sa faca o cerere la fisc si fiscul ii va raspunde .

multumesc de raspuns
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chiriasii pr_ioana22 pr_ioana22 ce acte trebuiesc depuse la asociatia de propietari daca sunt chirias si ce consecinte suport daca nu depun actele respective (vezi toată discuția)
Atributii in cadrul asociatiei de proprietari ndb ndb Buna seara tuturor, Hristos a inviat Cine trebuie sa completeze/actualizeze fisele de imobil? Asociatia poate eliberata o adeverinta unei persoane care ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere lucian1956 lucian1956 Buna seara, Am un apartament pe care l-am inchiriat cu forme legale. Administratorul blocului insista pe langa chirias sa-i dea o copie dupa contractul de ... (vezi toată discuția)