avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale lichidare firma cu datorii la furnizori
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

lichidare firma cu datorii la furnizori

buna ziua,
am urmatoarea speta: 3 asociati dintr-un srl vor sa lichideze firma desi aceasta are datorii la o firma de leasing si inca la un furnizor(aici vor storna factura), iar de la firma de leasing in momentul in care au predaty masina li s-a spus ca nu mai au nimic de plata intrucat au renuntat de bunavoie la masina, in contabilitate ei figureaza cu 3 facturi neachitate; care sunt consecintele lichidarii ? pot raspunde in fata firmei de leasing ulterior? se indreapat asupra administratorului?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 14:23, 15 Martie 2012
Lichidarea unei societatii se face in mai multe etape. Prima este publicarea in Monitorul Oficial a hotararii care cuprinde intentia de dizolvare - lichidare. Dupa publicare se asteapta 30 de zile care reprezinta un termen in care orice persoana interesata poate formula cerere de opozitie. Daca nu se formuleaza, dupa aceea se poate parcurge procedura propriu-zisa de dizolvare - lichidare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare voluntara cu plata furnizori si incasari ddanos ddanos Buna ziua tuturor, SRL cu 2 actionari, decide sa dizolve firma. Srl ul nu are datorii la stat, are doar de incasat si de platit furnizori. Intrebare mai ... (vezi toată discuția)
Opozitie la inchiderea unei firme dennisnic dennisnic Sunt detinatorul unei societati comerciale. Un client are o datoria catre societatea mea de 30.000 lei . Bineinteles ca refuza sa plateasca , invocand ca nu ... (vezi toată discuția)
Dizolvare s.a. ENGFULL ENGFULL dizovare fara lichidare ..... ce reprezinta ? ce lege reglementeaza procedura dizolvare cu lichidare ...... - // - care este diferenta intre aceste 2 ... (vezi toată discuția)