avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inchidere firma fara activitate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inchidere firma fara activitate

BUNA ZIUA am infiintat o firma srl-d in februarie 2015 ....in lipsa de activitate as dori sa o inchid...ce ar trebui sa fac [ acte..daca trebuie sa platesc ceva..]
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 21:09, 13 Februarie 2016
O decizie inteleapta. Trebuie urmata procedura dizolvarii si lichidarii voluntare (detalii pe siteul registrului comertului), va costa 7-800 lei.
Pentru inchiderea societatii voluntar este necesar ca acesta sa nu aiba datorii, in acest sens se va depune in etapa a 2-a bilant de lichidare si certificat fiscal de la ANAF.

In prima etapa se publica hotararea de dizolvare concomitent cu lichidarea societatii, iar in etapa a doua (dupa 1 luna de la data publicarii in M.O. a hotararii de dizolvare) se va depune hotararea de radiere impreuna cu bilantul de lichidare, certificatul fiscal, certificatul de inregistrare si certificatele pentru autorizarea activitatilor.

Taxele la ORC sunt de 176 lei/etapa si onoraraiul avocatului, daca este cazul.
Ma aflu in aceeasi situatie. Sa inteleg ca sunt doua etape. Si ca toata procedura se va desfasura la ONRC. Este corect?
Da. Ambele etape se desfășoară la Registrul Comerțului. În prima etapă depuneți hotărârea AGA de dizolvare și lichidare voluntară, ce va fi publicată în Monitorul Oficial. Cu dovada publicării, după trecerea termenului legal (30 zile), se va parcurge a 2-a etapă. Este nevoie de dovada faptului că nu aveți nici o datorie la ANAF.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare srl buniculmiti buniculmiti Am un srl care actual are activitatea suspendata prin orc pina la sfirsitul lui 2010. Sunt actionar unic si vreau sa dizolv societatea. Ce pasi trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Dizolvare s.a. ENGFULL ENGFULL dizovare fara lichidare ..... ce reprezinta ? ce lege reglementeaza procedura dizolvare cu lichidare ...... - // - care este diferenta intre aceste 2 ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac; sa inchid o firma sau sa o suspend simona_82 simona_82 BUNA ZIUA.AM O PROBLEMA NU STIU CE TREBUIE SA FAC ;SA INCHID FIRMA PE CARE O AM SAU SA -I SUSPEND ACCTIVITATEA PE 3 ANI........MENTIONEZ CA AM DEPUS DECLARATIA ... (vezi toată discuția)