avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cerere biroul de credite
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cerere biroul de credite

Buna seara
Un prieten are o datorie prescrisa insa doreste sa faca o cerere catre Biroul de credite si sa solicite confirmarea daca mai este inregistrat acolo cu suma respectiva. Intrebarea este daca se intrerupe aceasta prescriptie prin cererea respectiva si el va fi nevoit sa achite ulterior suma.
Multumesc anticipat.

Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Decembrie 2013
ContSters215676, utilizator
Cel mai recent răspuns: stef56 , utilizator 23:41, 14 Decembrie 2013
Daca deja s-a implinit termenul de prescriptie, nu mai exista nici riscul "intreruperii cursului prescriptiei", deci ipoteza expusa este imposibila. In schimb, trebuie sa fie precaut in ceea ce priveste calculul termenului de prescriptie.
avDianaFeraru a scris:

Daca deja s-a implinit termenul de prescriptie, nu mai exista nici riscul "intreruperii cursului prescriptiei", deci ipoteza expusa este imposibila. In schimb, trebuie sa fie precaut in ceea ce priveste calculul termenului de prescriptie.


Buna seara, doamna avocat

Este vb de un credit de nevoi personale din iulie 2008 si scadent in 2018 cf contractului.
Ultima rata a fost achitata in iulie 2010.Notificarea de cesiune are numar de iesire in 10 sept a.c si a fost ridicata de catre persoana respectiva de la posta in data de 20 sept a.c.si acolo spune ca tb achitata intreaga suma. In notificare banca face precizarea ca in data de 29 august a.c.au transferat toate drepturile catre acea firma de recuperare si de aici a dedus ca acea suma este prescrisa deoarece s-au implinit 3 ani.
Va multumesc pentu sprijin si ajutor.
Incercati sa luati legatura cu un avocat pentru a analiza documentele la care ati facut referire. In principiu, din ceea ce ne-ati comuncat, aveti dreptate, insa fara a verifica documentele, nimeni nu va poate da un raspuns pertinent.
1. situatia nu este simpla asa cum pare
2. daca banca ar fi cesionat creditul dupa 60 zile de neplata (cf. ctr.), ar fi trebuit sa faca acest lucru in sept 2010 ( ultima rata a fost platita in iul 2010 )
3. daca lucrurile s-ar fi desfasurat asa, puteam vorbi de prescriere, alfel
4. banca a declarat creditul scadent anticipat abia in 2013 ( prescrierea va avea loc in 2016 )
5. exista si o varianta a avocatilor care spun ca prescrierea are loc la 3 ani dupa scadenta fiecarei rate in parte
6. in acest fel oricum , o mare parte a creditului nu era prescris la data cesionarii
7. singurul sigur acum este ca scadenta anticipata a fost declarata si prin urmare din momentul cesionarii aveti 3 ani ( de a nu plati ) pentru a ajunge la prescriere
8. oricum trebuiesc facute sapaturi la banca ( pentru ca nu inteleg de ce a durat atat pana a fost cesionata creanta)- s-ar putea sa va dezinformeze intentionat
9. recuperatorii cumpara creanta cu 5-7% din valoarea creditului si incearca sa recupereze intregul credit ( ca si cand nu ati fi platit nimic)
10. oricum in primii 3-4 ani platim doar dobanda asa ca recuperatorii cer din principiu valoare creditului imprumutat
11. va sfatuiesc sa nu le raspundeti la telefon sau sa semnati vreun angajament cu recuperatorii
12. puteti face asta daca sunteti un bun negociator si stiti ca va veti tine de angajament
13. sper ca va dati seama ca sunt niste camatari legali, ca iau pe nimic creantele de la banci si ca in conformitate cu legea numerelor mari, incasand de la 20% dintre clienti tranferati de banci lor, isi acopera spagile date bancilor, cei 5-7% platiti pe credite si raman si cu profit
14. trebuie sa mai luati in calcul si faptul ca nu dataoria se prescrie ci dreptul creditorului de a va mai ataca in instanta daca au trecut 3 ani de la ultima suma platita
succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie recuperatori credit cristipatrick cristipatrick Buna ziua, In octombrie 2006 am luat un credit de nevoi personale de la o banca din Romania, rambursabil in 10 ani.De la sfarsitul anului 2007 sau inceputul ... (vezi toată discuția)
Cesionarea creantei bancare andresclaudia andresclaudia am un contract de credit bancar(nevoi personale fara ipoteca)din 2007. Ultima rata achitata in aprilie 2008. creditul a fost cesionat in data de30 01 2009 ... (vezi toată discuția)
Notificare firma recuperare ContSters215676 ContSters215676 Buna seara. Va rog sa-mi spuneti ce este de facut in cazul prezentat mai jos. Un credit de nevoi personale luat in august 2008 si scadent in 2016 cf ... (vezi toată discuția)