avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Contabilitate ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Contabilitate ONG

Buna ziua

Contabilul Asociatiei(care va efectua si depune Bilantul) trebuie sa fie obligatoriu membru CECAR?? Ong-ul este unul mic, avand 3 membri si fara activitati in anul 2011(exceptia incasarilor din 2% si taxele pe la banca).
Daca am retinut bine, din acest an s-au facut ceva modificari cu privire la excepotia contabilului unui ONG de a fi membru CECAR.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Nina1968 , utilizator 20:48, 22 Noiembrie 2012
Doar persoana care intocmeste si semneaza bilantul trebuie sa fie contabil autorizat membru CECCAR. Daca persoana care tine contabilitatea curenta nu indeplineste conditiile, puteti semna un contract de prestari servicii cu alt contabil care corespunde pentru cateva ore cat ii ia sa faca bilantul.
Nu va suparati, orice asociatie trebuie sa tina contabilitatea cu un contabil autorizat?
Da. E vorba doar de intocmirea si semnarea situatiilor financiare anuale (bilantul). Lucrarile contabile lunare, inclusiv declaratii acolo unde e cazul, pot fi tinute luna de luna si de persoane cu ceva experienta in domeniu si fara a fi contabili autorizati.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2012
george-neagu, moderator
Vă mulţumesc pentru răspuns. Vă rog să îmi spuneţi care este diferenţa între asociaţie cu personalitate juridică şi una fără. Voi înfiina asociaţie şi nu ştiu ce ar trebui să aleg...
Structura infiintata pe og 26 din 2000 privind asociatii si fundatiile va avea personalitate juridica.
Aveti textul integral si actualizat la adresa [ link extern ]

Asocierea fara personalitate juridica – orice asociere in participatiune, grup de interes economic, societate civila sau alta entitate care nu este o persoana impozabila distincta, in intelesul impozitului pe venit si pe profit, conform normelor emise in aplicare

sursa: art. 7 din Codul Fiscal

Alte discuții în legătură

Semnare bilant ong neutra neutra Am avut astazi surpriza neplacuta de a mi se refuza primirea bilantului pentru ONG la finante pe motiv ca nu am dreptul sa semnez ca director economic. Sunt ... (vezi toată discuția)
Contabil autorizat? phill thomas phill thomas Poate un contabil mai vechi , cu experienta dar fara autorizatie sa semneze un bilant contabil al unui ONG? Exista vreun articol din lege care specifica ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie sportiva kid77xxl kid77xxl Buna ziua, Va rog frumus sa ma ajutati cu sfaturi pentru a infiinta o asociatie sportiva. Impreuna cu un grup de prieteni am format o echipa de minifotbal si ... (vezi toată discuția)