avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident parcare Auchan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident parcare Auchan

Dupa nume veti auzi un accident... Haideti sa va fac o idee despre cum a stat situatia...

Vineri pe 16.03.12 pe la ora 17 am dorit sa plec cu masina din parcare de la Auchan.. Unu cu un Jeep parcase langa mine si nu am putut sa ma urc in masina prin stanga si am urcat pe la pasager... Dorind sa ies ... am pornit Avariile .... am cuplat in manshalier si cu atentie sa nu il zgarii pe bou de parcase atat de aporape in stanga mea incep sa dau incet inapoi... Nu aveam vizibilitate sa ma asigur ca din partea dreapta nu vine masina ... dar considerand ca m-am "semnalizat" si dau incet sa nu il lovesc p ala in cazul in care vine cineva ca clacsona ceva... Si vine un taximetrist caruia ii sterg toata partea dreapta(aripa fata, usa fata, usa spate , aripa spate)... se da jos din masina si ma apostrofeaza.... Nu a existat niciun indiciu ca el ar fi incercat sa evite accidentul ... respectiv un semnal sonor , frana sau sa traga de volan stanga, din partea lui...
Imi cere 600 RON sa nu ajungem la politie ca imi suspenda permisu... maine ma intalnesc cu el la constatari amiabile deoarece el se asteapta sa ii dau asigurarea(la [Editat]) + 600 RON. Eu sunt d accord sa ii dau asigurarea... Este vina mea ca nu am cerut ajutorul unuei persoane pt a iesi din parcare.... deoarece nu avea vizibilitate...
Credeti k daca ajungem la politie mi se va suspenda permisu? Daca au trecut 24 d ore de la accident se considera automat ca cei doi implicati in incident au ajuns la "intelegere amiabila?"
Va rog frumos sa va expuneti parerea si sa aduceti si argumente juridice daca aveti posibilitatea... articole .. etc... se aplica codul rutier?
Ultima modificare: Luni, 19 Martie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: nimrod89 , utilizator 08:56, 19 Martie 2012
daca nu aungeti la o intelegere amiabila ambii soferi vor pierde permisul deoarece aveati obligatia de raportare a accidentului in 24 de ore.
nimrod89 a scris:

Daca au trecut 24 d ore de la accident se considera automat ca cei doi implicati in incident au ajuns la "intelegere amiabila?"

Daca in intervalul de 24 de ore ,partile implicate in evenimentul rutier,nu ajung la intelegere amiabila si nu denunta evenimentul la autoritati,rezulta ca acestia u incalcat

OUG nr 195/2002 actualizata prin OUG nr 63/2006
Art. 79
(1) Conducatorul de vehicul implicat intr-un accident de circulatie in urma caruia a rezultat numai avarierea vehiculului este obligat sa-l scoata imediat in afara partii carosabile ori, daca nu este posibil, sa-l deplaseze cat mai aproape de bordura sau acostament, semnalizandu-l corespunzator.
(2) In situatia prevazuta la alin. (1), conducatorul de vehicul este obligat sa se prezinte in termen de 24 de ore la unitatea de politie pe raza careia s-a produs accidentul, in vederea intocmirii documentelor de constatare si eliberarii autorizatiei de reparatie.


Art. 100
(1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a II-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice:
(3) Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a II-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile savarsirea de catre conducatorul de autovehicul sau tramvai a urmatoarelor fapte:
g) nerespectarea prevederilor art.79 alin.(2).

Va trebui sa completati constatul amiabil in care dvs. va recunoasteti vina si ii dati polita RCA, iar pagubitul sa deschida dosar si sa isi repare masina.Nu este o solutie sa ii dati bani, din moment ce aveti RCA valabil la data producerii evenimentului.
eu sunt de acord sa ii dau rca'ul ... este totusi vina mea .... nu conteaza k el nu a facut nimic sa evite accidentul ... nu vreau sa ii dau si banii ... consider ca nu este drept ... dar imi este teama sa nu mi se ia permisul in cazul in care ajung la politie .... dupa unii politisti se poate incadra la neacordare d prioritate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident usor nedeclarat in termen de 24 ore la politia rutiera rdumitru2014 rdumitru2014 masina sotiei, stationata dupa terminarea refugiului statiei de autobuz cu avariile pornite si rotile fata in unghi de cca. 30 grade spre stanga, ramase asa de ... (vezi toată discuția)
Accident rutier valentinnacu valentinnacu Buna seara.Am o nelamurire daca ma puteti ajuta, va rog: Ma deplasam pe strada X (asta insemnand in parcare) pentru a-mi parca masina, in loc amenajat parcarii ... (vezi toată discuția)
Acord amiabil completat gresit, culpa exclusiva acceptata din nepricepere radu_nicu radu_nicu Buna seara. Sambata dimineata, acum vreo 10 zile, sotie s-a ratacit putin in Bucuresti. Cautand drumul corect, a ajuns intr-o intersectie si a oprit la ... (vezi toată discuția)