avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident usor nedeclarat in termen de 24 ore la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident usor nedeclarat in termen de 24 ore la politia rutiera

masina sotiei, stationata dupa terminarea refugiului statiei de autobuz cu avariile pornite si rotile fata in unghi de cca. 30 grade spre stanga, ramase asa de la "parcatul" masinii. vine o masina in viteza care a vrut sa opreasca in fata masinii sotiei, parcata langa bordura, in fata masinii urma o parcare taxi. masina cealalta a luat prea in scurt virajul dreapta si s-a frecat de masina sotiei. pe masina sotiei cateva urme de vopsea exfoliata de pe masca fata partea stanga, care contine si partea inferioara aripi fata, aceasta fiind din plastic vopsit. pe a doua masina urmele de frcare pe portiera fata dreapta cca 5 cm si pe portiera spate dreapta de cca 40cm. initial s-au inteles sa se intalneasca a doua zi, nici sotia nici celalalt nu stiau de termenul de 24 ore, a doua zi a intervenit ceva la celalalt si nu a putut sa vina sa faca procesul verbal de intelegere si in a treia zi a zis ca sotia este de vina si sa-i dea 400 lei. sotia a refuzat si asa s-au dus la politie unde politistul a zis ca totia nu s-a asigurat la plecarea de pe loc... (sotia stationa, ma astepta pe mine) si ca ea este di vina asa ca a aplicat o amenda de 975 lei, suspendarea permisului 4 luni (sau 3 luni cu retestare) iar pe formularul completat de sotie a scris "depasire termen legal de prezentare" si a mai notat "bara stanga fata, cauciuc dr fata sters" (atentie dreapta, nu stanga, asa scris) iar pe a caluilalt, "usa stanga spate, aripa stanga spate" (nu aripa si usa dreapta)

intrebari:
1. ce trebuie sa conteste sotia
2. cand trebuie contestata amenda, in 15 zile sau daca contesta in 48 ore, in caz ca nu este admisa contestatia sau pierde procesul amenda este de 975 lei oricum si nu mai este la jumatate daca se contesta.
3. ce alte sfaturi aveti?
Cel mai recent răspuns: rdumitru2014 , utilizator 20:51, 16 Aprilie 2015
am uitat sa precizez, celuilalt sofer i-a fost suspendat permisul 30 zile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare amenda auto zavastin zavastin Buna ziua, Am fost amendat de Politie pentru ca mi-am pastrat banda! Intr-o intersectie eram incadrat pentru a face stanga (de pe banda de stanga), iar ... (vezi toată discuția)
Accident minor, in depasire cosminy_70 cosminy_70 Invatati-ma si pe mine ce sa fac intr-o situatie ca aceasta.Intr-o intersectie din tara asta se intampla urmatoarele. banda de selectie pentru dreapta este ... (vezi toată discuția)
Mi s-a luat permisul de condus .ce trebuie sa fac? anisoararanete anisoararanete BUNA ZIUA.IN DATA DE 25.09.2013 MA DEPLASAM PE RAZA COMUNEI DRAGALINA ,JUD CALARASI IN INTERES DE SERVICI ,MENTIONEZ CA SUNT AGENT LA O FIRMA DE ... (vezi toată discuția)