avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1357 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... impartire parti comune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

impartire parti comune

As avea urmatoarea speta: am cumparat o locuinta intr-o casa cu doua etaje+pod+subsol , 9 apartamente, in momentul in care am cumparat casa din partile comune era impartit doar subsolul, care dealtfel se afla si in cartea mea funciara. unul dintre vecini, care s-a autointitulat administrator(deoarece casa nu face parte dintro asociatie de locatari) a inaintat proces pentru impartirea podului. Initial a cerut de la mine o hartie, scrisa de mana, cum ca sunt de acord cu aceasta impartire, iar apoi m-am "trezit" cu o gramada de citatii, in care eu sunt in calitate de parat(am inteles de la vecini ca si ei au primit la fel). Din cauza job-ului, nu m-am prezentat la tribunal, iar acum am primit o citatie insotita de impartirea podului pt fiecare din locatarii casei.Domnul care a inaintat proces zice ca ar fi cheltuit cu aceasta impartire undeva la 2200 ron. Incheiere pt. aceasta impartire nu este, iar respectivul domn imi cere jumatate din banii pe care cica ia cheltuit( mentionez ca acesta se declara persoana fara vreun venit).
Nu am cunostinte juridice si de aceea va rog daca sunteti amabili/e sa ma "luminati"cum sa procedez, sau ce ar trebui sa fac ca sa nu fiu inselata de acest domn.... mentionez ca azi s-a oferit sa imi dea 500 ron pt a renunta la partea mea din pod( care e de 13,80 mp:) aproape in centrul orasului)...
va multumesc pentru ajutor...astept cu nerabdare indrumarile oferite de dumneavoastra.
In situatia mentionata,rezulta evident interesul persoanei pentru a intra in posesia partii comune ,a carei destinatie ulterior sa o modifice
In situatia in care interesul este exclusiv al persoanei care a formulat si actiune in justitie,
acestuia ii revine obligatia sa sustina si sa probeze in conditiile legii ,ca poate ridica pretentii asupra partii comune
Nu ati precizat concret pentru ce anume a fost utilizata suma de 2200 ron,in conditiile in care nedetinand titlu de proprietatea asupra partii respective nu are temei legal sa doispuna "impartirea "acesteia
Pentru a indeparta situatii neplacute sau chiar pronuntarea unei hotarari defavorabile dvs si restului proprietarilor se impune sa contactati si ceilalati proprietari sa analizati cu responsabilitate situatia si pretentia reclamantului,conditionat de care sa dispuneti masuri in consecinta
Mai intai trebuie sa vedeti Sentinta Civila pe care o are dl administrator. Posibil sa nu fie asa de favorabila pt dansul daca s-a oferit sa va dea o suma de bani ..
va multumesc pt raspuns:) se pare ca acest proces inca nu este incheiat, deoarece am primit inca o citatie pentru 6 aprilie...deci nu exista o sentinta
am inteles ca acei bani au fost cheltuiti cu topograf si alte cheltuieli de judecata:)..
ceea ce este foarte curios este faptul ca acest "domn" nu are niciun venit...face curatenie pe scara ca sa se intretina, nu imi vine sa cred ca exista posibilitatea ca el sa fi cheltuit acei bani...curios a fost faptul ca mi-a cerut.."soptit" jumatate din cheltuielile acestea...la care i-am sugerat sa convoace o sedinta cu locatarii casei, sa prezinte facturi sau chitante, iar acele cheltuieli, daca exista sa fie impartite in mod egal...
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2012
luminitzaz, utilizator
Stimată doamnă,

Sunt șanse bune ca să vă aflați într-un proces de ieșire din indiviziune, în ceea ce prvește părțile comune de care ați amintit.

În acest caz, cel mai bine pentru dvs ar fi să vă apărați drepturile dvs, un rol pur pasiv putând fi defavorabil. In acest gen de procese, este necesară studierea expertizelor cerute de părți și dispuse de către instanță, efectuarea de eventuale obiecțiuni, ca și analizarea cu atenție a cererilor adversarilor, mai ales cu privire la modalitatea de partajare, cotele -părți.

Evident, dvs aveți dreptul și nu obligația de a vă apăra, dar există cazuri cînd o apărare este realmente necesară, dvs aflându-vă într-unul din acestea.

Cu stimă.

Alte discuții în legătură

Proprietate pod bloc OpraM OpraM Buna Ziua, Sunt un locatar al unui bloc care are pod. Sunt la ultimul etaj si sunt singrul care are grija intretinerii acestuia. Exista o posibiltate ca sa ... (vezi toată discuția)
Obligatia locatarilor la reparatia acoperisului cand jumatate din el este ocupat alina_sv alina_sv stau la parter.unul din cei doi vecini de la ultimul etaj vrea sa repare acoperisul. vreau sa stiu ce obligatie au ceilalti locatari,daca celalalt vecin de la ... (vezi toată discuția)
Folosirea uscatorului fara participarea locatarilor la acoperirea blocului deea_0402 deea_0402 Buna ziua, am o problema cu locatarii de pe scara privind folosirea uscatorului. Locuiesc la etajul 4 intr-un bloc cu patru etaje, iar in urma cu 16 ani am ... (vezi toată discuția)