avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA factura intracomunitara din Israel
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

factura intracomunitara din Israel

buna seara
am o factura de vanzare catre Israel ,este facuta cu tva
unde o bag in decontul de tva ,pt ca in 390 nu se trece ?
a ce rand?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 10:55, 26 Martie 2012
1. Se factureaza o livrare de bunuri sau o prestare de servicii?
2. Daca este vorba de bunuri acestea sunt/au fost livrate catre Israel? (aici vorbim de un export si nu de livrare intracomunitara, Israel neffind stat membru UE)
3. Daca se factureaza o prestare de servicii, despre ce servicii e vorba?
este vorba de o prestare de serviciu ,servicii juridice( avocati)
In acest caz locul prestarii se considera a fi unde este stabilit beneficiarul (sau unde isi are domiciliul stabil sau resedinta obisnuita, daca persoana catre care se presteaza serviciile este o persoana neimpozabila stabilita sau cu resedinta in afara Comunitatii) catre care se presteaza serviciile, adica in Israel (art. 133 (2) sau 133 (4) din CF, dupa caz). Drept urmare operatiunea este neimpozabila in Romania (factura se emite fara TVA RO).
In decontul de TVA operatiunea se raporteaza la randul 3 "Livrari de bunuri sau prestari de servicii pentru care locul livrarii/prestarii este in afara Romaniei". Nu se raporteaza in D390.
mai am o intrebare legata de TVA : factura este facuta cu tva
trebuia cumva ca colectez tva , sa il dau la plata sau nu am inteles eu bine ?
l-am declarat in 300 la randul 3
multumesc mult
Daca tratamentul corect de TVA este "Neimpozabil in Romania" atunci dumneavoastra nu trebuia sa aplicati TVA la valoarea serviciilor prestate (factura nu trebuia sa contina TVA). Acum aveti doua solutii:
1. Stornati factura (sau o anulati in cazul in care aceasta nu a fost trimisa la client) si emiteti o factura noua care sa mentioneze tratamentul corect de TVA
2. Lasati asa si platiti la stat valoarea TVA mentionata pe factura (mai mult ca sigur statul nu se supara). Mentionez ca, in cazul unui control fiscal, este foarte probabil ca autoritatile fiscale sa oblige societatea la plata acelei TVA catre stat atata vreme cat aceasta este mentionata pe factura.
Atentie, aici exista si riscul ca clientul sa nu fie de acord sa va plateasca acel TVA.

Alte discuții în legătură

Neimpozabil in romania sau scutit cu drept de deducere popgrigore1989 popgrigore1989 Buna ziua, O societate platitoare de TVA si inregistrata in ROI, facturaeaza o prestare de servicii unei firme care are cod valid de TVA, la rubrica TVA ce ... (vezi toată discuția)
Pfa neplatitor de tva factureaza in ue servicii legate de bunuri din romania Mi-ha-il Mi-ha-il Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Un PFA neplatitor de TVA (nu a depasit plafonul) presteaza servicii legate de bunuri imobile din ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar bobotan bobotan Lucrez pt o firma din Romania, care are incheiat un contract de prestari de servicii cu o firma intracomunitara inregistrata in scop de TVA cu un cod fiscal ... (vezi toată discuția)