avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Functia publica de conducere de Sef Birou/Serviciu ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Functia publica de conducere de Sef Birou/Serviciu Politie Locala poate fi ocupata temporar de un politist local superior?

In cazul meu,Politist Local Superior anul 4 drept zi,in curs de finalizare.
Dintr-un nr de 24 de politisti locali prin restructurare am mai ramas doar 8 in acest moment.
1.Sef Birou/Serviciu se transfera la alta institutie iar ordonatorul de credit mi-a adus la cunostiinta ca va trebui sa preiau eu atributiile Sefului de Birou/Serviciu.
Mentionez faptul ca avand in vedere ca pina la finalizarea facultati si obtinerea licentei mai sunt 3 luni,iar cit priveste problema de conducere va trebuie sa finalizez si masterul(inca un an).In aceasta situatie pot ocupa functia temporar pina la finalizarea studiilor!!#-o
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 11:16, 31 Martie 2012
Cum ati putea ocupa functia temporar pana la finalizarea studiilor?...:hammer:

Asta daca cineva din institutia respectiva stie sa citeasca legea nr. 188/1999, de facultati ce sa mai vorbim :(....

Legea nr. 188/1999
ART. 92 (1) Exercitarea cu caracter temporar a unei funcţii publice de conducere vacante sau temporar vacante se realizează prin promovarea temporară a unui funcţionar public care îndeplineşte condiţiile de studii şi de vechime în specialitatea studiilor pentru ocuparea funcţiei publice şi care nu are o sancţiune disciplinară aplicată, care nu a fost radiată, în condiţiile prezentei legi.
ART. 57 (6) Condiţiile minime de vechime în specialitatea studiilor necesare participării la concursul de recrutare organizat pentru ocuparea funcţiilor publice de conducere se stabilesc astfel: a) 2 ani în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice, pentru ocuparea funcţiilor publice de conducere de: şef birou, şef serviciu şi secretar al comunei*), precum şi a funcţiilor publice specifice asimilate acestora;


Multumescpentru raspuns,la fel i-am adus la cunostiinta si colegei de la resurse umane,dupa cum am vazut si pe forum si ce se petrece in sistemul bugetar,,,vom indura si suporta cit mai multe atributii,,,sa fim incarcati precum magarusi,,, FARA SA FIM RENUMERATI!!!In situatia data voi refuza in scris cu riscul de a fi dat afara in conditiile in care in acest moment sunt incarcat la maxim cu atributii altor colegii care la rindul lor au plecat la mai bine!ALTA SOLUTIE DECIT SA NU ACCEPT ACEASTA SITUATIE CE POT FACE SAU CE SFAT IMI PUTETI DA!!!

Din pacate atat timp cat se continua genocidul pe care conducatorii il numesc reforma in administratie..., aveti de ales intre a lupta si a suporta consecintele:(( (pentru o salarizare de mizerie) sau sa cautati alt loc de munca#-o
exercitarea cu caracter temporar a unei functii publice de conducere impune ca functionarul public promovat sa fi absolvit studiile superioare de lunga durata anterior cu cel putin 3 ani, timp in care sa fi fost incadrat ( toti acei 3 ani) pe o functie publica de clasa I, altfel nu ar indeplini conditiile necesare.
ce nu inteleg este ca sustineti ca in institutia dvs nu exista functionari publici cu studii superioare? deci toti sunteti incadrati pe studii medii?:stunned:
eh, ideea este ca art.92 alin.(1) din Legea 188 nu spune ca trebuie neaparat sa fie un functionar public din subordinea Politiei locale, insa avand in vedere ca aceasta exercitare se dispune de catre persoana care are competenta de numire in functie, anume PRIMARUL, eu inteleg ca oricine indeplineste conditiile de ocupare a functiei de conducere in speta din subordinea primarului poate fi promovat temporar pe acea functie.
bine, daca nu exista astfel de functionari publici in cadrul institutiei, mai exista posibilitatea de delegare a unora din atributiile stabilite pt functia de Sef Politia locala, precum dreptul de semnatura, pentru o perioada determinata de timp, conform art.45 din Legea 188. adica, ideal ar fi pana la finalizarea procedurii de organiz si desf a unui concurs de promovare sau recrutare pt functia data...parerea mea:D
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Martie 2012
ContSters233010, utilizator
In institutie sunt destui cu studii superioare in alte compartimente,problema ca nu vor sa vina de la acele compartimente, la POLITIA LOCALA trebuie sa iti bati capul cu o gramada si ASA SOLUTIA SALVATOARE II INCARCAM PE URMATORUL CU ATRIBUTII CIT MAI MULT,,ADICA SUSNUMITUL FIIND GRAD SUPERIOR,,,,,,FARA A FI RENUMERAT SI PRESTIND ACEEIASI MUNCA AI EXCOLEGILOR MEI(SEF SERVICIU/BIROU)-ECONOMIE LA BUGET-3 IN 1,,,,,,,,EXACT CUM ZICEA SI TANJIANI,,,,,,Din pacate atat timp cat se continua genocidul pe care conducatorii il numesc reforma in administratie..., aveti de ales intre a lupta si a suporta consecintele (pentru o salarizare de mizerie) sau sa cautati alt loc de munca

Alte discuții în legătură

Exercitare temporara a functiei de conducere Cristinabv Cristinabv Va rog sa ma lamuriti ce cond trebuie indeplinite pt execitarea cu caracter temporar a unei fct de cond de sef birou sau sef serviciu in adm publ locala? Pt ... (vezi toată discuția)
Functie publica de conducere aneta-aneta aneta-aneta Pot fi numita intr-o functie publica de conducere daca am doar 1 an si 6 luni vechime in functie publica de executie clasa I.? (vezi toată discuția)
Delegarea de atributii radu mihai nitu radu mihai nitu sunt functionar public de executie si de curand am primit, fara acordul meu, ordinul emis de conducatorul institutiei publice prin care pe langa atributiile de ... (vezi toată discuția)