avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poate disparea un titlu de prop. din evidentele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poate disparea un titlu de prop. din evidentele primariei?

Buna ziua!
Am o mare problema si am nevoie de ajutor de specialitate.
Discutam de un titlu de prop. pe numele tatalui meu ,decedat,care avea in propr. o singura suprafata de teren care a fost vanduta inainte de deces si care i-a si adus decesul ptr. ca a fost inselat (unic propr.,dinaintea casatoriei), si despre un al doilea titlu de proprietate pe numele bunicului meu,tatal tatalui meu care cuprinde mai multe proprietati (terenuri extravilane,padure,)dar si un teren cu o casuta lipit de cel vandut de tatal meu(propr. lui exclusiva).Ce se intampla acum: pana anul trecut am platit impozit la primarie pentru suprafetele de la bunicul meu fara probleme,dar anul acesta am constatat ca la primaria locala nu mai exista impozit pe numele bunicului meu,ci doar pe numele tatalui meu,care nici nu ar trebui sa mai fie ptr. ca a vandut propr. lui dar probabil ca se urmareste preluarea tuturor proprietatilor de pe numele bunicului pe numele tatalui care a facut un act de vanzare cumparare ptr. teren.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: o_ana , utilizator 10:29, 27 Martie 2012
In temeiul art 41 din L nr 7/1996 republicata
Orice persoana poate cerceta cartea funciara si celelelate evidente care alcatuesc registrul cadastrului de publicitate imobiliara


In conditiile in care sustineti ca tatal dvs "a facut un act de vanzare cumparare ptr teren",pe cale de consecinta tatal dvs a obtinut titlul de proprietate asupra terenului achizitionat de la tatal sau.Este logic si legal ca titlul de proprietate al bunicului dvs sa nu mai fie in evidenta primariei,in conditiile in care acesta a inteles ca act unilateral de vointa sa vanda proprietatea teren in favoarea fiului sau respectiv tatal dvs
Cred ca cel m-ai bine e sa fa adresati cu o cerere catre Directia Arhivelor Nationale din Judetul dvs. si sa solicitati o copie dupa registrul agricol al bunicului dvs. unde sunt trecuti cei care au preluat rolul agricol ulterior adica ..tatal dvs.(platiti o taxa de 45 lei ptr. comunicare acte).
S-au puteti solicita la Primaria dvs. sa consultati registrul(faceti o cerere) agricol din anii respectivi cand bunicul s-au tatal dvs. erau inscrisi cu terenuri ca urmare a mostenirii .
O alta varianta este sa mergeti la Oficiul judetean de Cadastru si sa solicitati coala CF(ar fi bine sa stiti nr. de coala CF,ptr. o identificare m-ai rapida).
In coala CF este mentionata succesiunea mostenitorilor.(faceti cerere si platiti o taxa de 5 lei pe coala).
Chiar daca nu ar m-ai exista Titlul de Proprietate sunt alte acte prin care sa identificati situatia terenurilor ele nu pot disparea pur si simplu,doar daca incearca sa va abureasca ca actele ar fi disparut in vre-o inundatie s-au incendiu cum sa intamplat... si in cazul meu.
Prin demersuri concrete va puteti rezolva problema.
Eu am recuperat o parte din acte, dar dupa ce am invatat cum e ...sistemul si demersurile care trebuie sa le fac.:)
Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2012
ContSters240032, utilizator
Un avocat pentru a consulta şirul evenimentelor şi cursul înregistrărilor. Dacă veţi cosidera că puteţi, la C. F veţi putea solicita orice act doriţi sau consulta derularea operaţiunilor până la ora actuală. Din păcate, şi este un adevăr, nu vă puteţi baza pe ce spune un funcţionar de la primărie. Solicitaţi scris, ceeace doriţi şi atunci fiecare va fi răspunztor de răspunsul dat. Solicitarea, fiind de interes public, o puteţi face către primar . Pe ce bază a fost schimbat titularul contribuţiei la taxele locale iar dacă sunt pe numele tatălui, (bunurile care au aparţinut tatălui acestuia) nu aveţi niciun drept să solicitaţi ceva. Tatâl d-voastră este pe deplin moştenitor al tatălui lui(al bunicului) şi are dreptul să facă ce doreşte cu moştenirea lui.
Buna seara!
Multumesc pentru ajutor dar cred ca nu am fost bine inteles!
Tatal meu este decedat,el a vandut singura proprietate pe care o avea pe numele lui,o parcela de teren, dar la primaria respectiva noi (mama si copiii)plateam anual propr. din titlul bunicului nostru ,titlu care nu a fost dezbatut inainte de decesul tatalui meu (nici chiar acum), si numele bunicului meu cu tot ceea ce avea pe titlu a disparut din analele primariei.
Multumesc.O seara buna!
Din moment ce tatăl d-voastră a vândut respectiva parcelă , nu mai era ceva de dezbătut. Vedeţi pe ce nume este înscrisă în rolul agricol această parcelă, data când s-a făcut înscrierea şi solicitaţi returnarea taxelor plătite sau măcar a fi socotită suma în contul taxelor viitoare.

Alte discuții în legătură

Intabulare teren padure Lazar_s Lazar_s Buna ziua, Socrul meu are cateva hectare de padure dar inca nu sunt pe numele lui pentru ca nu a facut partaj dupa parintii lui; zice ca sunt trecute pe el ... (vezi toată discuția)
Caracterul rol-ului fight_for_justice fight_for_justice Buna ziua! Va prezint urmatoarea situatie. Printr-un act de vanzare-cumparare am devenit proprietar al casei bunicilor mei. In ROL-ul de la primarie sunt ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate Vilcu Gina Vilcu Gina Buna ziua.As vrea sa stiu unde se poate adresa socrul meu pentru a putea intra in posesia unui titlu de proprietate?Situatia se prezinta astfel:In urma ... (vezi toată discuția)