avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate

Buna ziua.As vrea sa stiu unde se poate adresa socrul meu pentru a putea intra in posesia unui titlu de proprietate?Situatia se prezinta astfel:In urma decesului tatalui sau,au primit fiecare cate o parte din teren,socrului meu revenindu-i casa parinteasca si terenul din jurul ei.Intamplator,avand nevoie de o adeverinta (pentru mine),precum ca detin teren in zona rurala,au aflat de la functionara(cred ca de la cadastru) de la Primaria din acel sat,ca mai detin 2.5 ha de teren arabil,undeva mai departe de sat.Ei au figurat cu acest teren,vreo 3 ani de zile,chiar au platit si impozit un an pentru acel teren,apoi inexplicabil a disparut din evidentele celor de la Primarie(?!!) iar la intrebarile socrului meu,nu prea s-au gasit raspunsuri#-o,fiind trimis sa se lamureasca cu cumnata lui(fratele socrului meu fiind decedat),care ar fi luat titlul de proprietate si care nu prea vrea sa dea nici un raspuns.Socrii mei au inteles ca acea cumnata a dat in arenda acel pamant unei asociatii(care are ca administratori persoane care lucreaza la Primarie) si obtine oarecare foloase.As vrea sa stiu ,ce pot sa faca socrii mei,pentru a intra in posesia acelui teren .De unde pot sa obtina actele care sa le dovedeasca dreptul de proprietate?Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Sa solicite de la primaria respectiva un extras din Registrul agricol si un istoric de rol privind terenul in cauza.
Un duplicat al titlulu de proprietate se poate obtine de la OCPI sau de la primarie in cazul in care terenul in cauza este trecut pe rol, deoarece la inscrierea unui bun la impozite si taxe se solicita actul in baza caruia respectiva persoana este proprietar sau de la Comisia de fond funciar din cadrul Prefecturii.

Sa solicite chiar de la asociatia care il are in arenda o copie a contractului pentru a se verifica in baza caror acte de proprietate s-a facut contractul.
Spuneti ca i-au revenit ? Prin ce act ? Intr-un titlu de proprietate sunt trecute toate parcelele pe care le-a detinut autorul . Daca au platit impozit sa se solicite documente din care sa rezulte actul prin care s-a inscris la impozite si taxe si pe baza caruia a platit impozit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrare in posesia terenului agricol (primaria spune ca terenul nu mai exista) markator markator Buna ziua, Socrii mei au titlu de proprietate din 1995 pentru o suprafata de teren agricol de 4 hectare in judetul Dambovita. Terenul a fost dat spre ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, pentru un teren arabil dețin un document de punere ... Jorjetel10 Jorjetel10 Teren arabil fără titlu de proprietate, dar impozitat Bună ziua, Pentru un teren arabil dețin un document de punere în posesie din 2008 (nu am încă un ... (vezi toată discuția)
Drepturi de pe proprietate teren agricol ContSters378070 ContSters378070 Bună seara, Mama mea a mostenit 2 hectare de pamant dupa decesul bunicii, acum 8 ani. Bunica avea 4 hectare, avand doua fiice, ar reveni cate 2 ha.pt ... (vezi toată discuția)