avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poate disparea un titlu de prop. din evidentele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poate disparea un titlu de prop. din evidentele primariei?

Buna ziua!
Am o mare problema si am nevoie de ajutor de specialitate.
Discutam de un titlu de prop. pe numele tatalui meu ,decedat,care avea in propr. o singura suprafata de teren care a fost vanduta inainte de deces si care i-a si adus decesul ptr. ca a fost inselat (unic propr.,dinaintea casatoriei), si despre un al doilea titlu de proprietate pe numele bunicului meu,tatal tatalui meu care cuprinde mai multe proprietati (terenuri extravilane,padure,)dar si un teren cu o casuta lipit de cel vandut de tatal meu(propr. lui exclusiva).Ce se intampla acum: pana anul trecut am platit impozit la primarie pentru suprafetele de la bunicul meu fara probleme,dar anul acesta am constatat ca la primaria locala nu mai exista impozit pe numele bunicului meu,ci doar pe numele tatalui meu,care nici nu ar trebui sa mai fie ptr. ca a vandut propr. lui dar probabil ca se urmareste preluarea tuturor proprietatilor de pe numele bunicului pe numele tatalui care a facut un act de vanzare cumparare ptr. teren.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: o_ana , utilizator 10:29, 27 Martie 2012
Cum Dumnezeu a disparut, ca doar la primarie n-o lucra Houdini in persoana!! Copie dupa TP-ul bunicului aveti? Solicitati primariei sa va emita un istoric de rol agricol si fiscal pentru terenurile amplasate pe titlul bunicului si vedeti ce si cum. Originalul acestui titlu de proprietate al bunicului unde se gaseste?
Raspunsul sincer este: Da
Un act poate disparea f simplu din primarie
Si, ca sa te miri si mai tare pot aparea schimbari de vecini si la cadastru fara sa stii ca ai vandut o parte din primariei,sau ca ai facut schimb cu un lot mai la stanga mai la dreapta si te trezesti ca ceri de la cadastru si....surpriza, sunt intelesi si....nu mai ai terenul unde era,e un pic mai la dreapta,mai la stanga,acum primaria are partea te la drum si tu nu mai ai iesire
Ca sa rezolvi trebuie sa ai act mai vechi in care sa apara cadastrul vechi si....oricum,daca rezolvi cu actele nimeni nu va fi "vinovat" pt ca schimbarea se prescrie de la pedeapsa in 5 ani(parca)
Am patit-o :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare teren padure Lazar_s Lazar_s Buna ziua, Socrul meu are cateva hectare de padure dar inca nu sunt pe numele lui pentru ca nu a facut partaj dupa parintii lui; zice ca sunt trecute pe el ... (vezi toată discuția)
Caracterul rol-ului fight_for_justice fight_for_justice Buna ziua! Va prezint urmatoarea situatie. Printr-un act de vanzare-cumparare am devenit proprietar al casei bunicilor mei. In ROL-ul de la primarie sunt ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate Vilcu Gina Vilcu Gina Buna ziua.As vrea sa stiu unde se poate adresa socrul meu pentru a putea intra in posesia unui titlu de proprietate?Situatia se prezinta astfel:In urma ... (vezi toată discuția)