avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... caracterul ROL-ului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

caracterul ROL-ului

Buna ziua!
Va prezint urmatoarea situatie. Printr-un act de vanzare-cumparare am devenit proprietar al casei bunicilor mei. In ROL-ul de la primarie sunt tercute pe numele meu, de catre bunici si terenurile pe care le detineau acestia in extravilan (fanete). Fiii bunicilor mei (tatal meu si unchiul) au vreun drept legal asupra terenurilor dupa 3 ani de la administrarea lor te catre subsemnatul? Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 16 Decembrie 2016
fight_for_justice, utilizator
Cel mai recent răspuns: Un om printre oamenii , utilizator 13:39, 12 Ianuarie 2021
Bunicii v-au vandut si terenurile? Sub ce forma v-au fost "trecute" pe numele dvs.?
ROL-ul care era pe numele bunicului a fost trecut pe numele meu la cererea bunicului de catre persoana care este la registrul agricol in primarie, in prezenta unor martori. Eu platesc taxele si impozitele.
Ultima modificare: Vineri, 16 Decembrie 2016
fight_for_justice, utilizator
Rol-ul de registru agricol are caracter pur declarativ si nu constituie act de proprietate. Daca bunicii nu v-au transmis dreptul de proprietate asupra terenurilor respective prin act autentic notarial, in cazul decesului dansilor, terenurile vor intra in masa succesorala si vor reveni mostenitorilor, respectiv tatal si unchiul dvs
ROLul nu se poate schimba pe numele altei persoane la cererea titularului sau in prezenta unor martori.
"Schimbarea" rolului prin metoda descrisa nu este legala si nu va acorda drept de proprietate asupra terenurilor.
Dreptul de proprietate se obtine numai prin cumparare, mostenire, donatie, testament. In niciun caz prin schimbarea Rolului.
Inteleg ca trecerea unui teren la primarie de pe rolul unei persoane pe rolul alteia nu este o actiune legala si nu iti ofera calitatea de proprietar. Dar.Ce intra in masa succesorala daca la momentul acesta nu exista proprietati pe numele bunicului? Daca fac succesiunea cei doi fii nu trebuie sa aduca dovada ca bunurilor parintilor lor le apartineau acestora?
Va multumesc pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Vineri, 16 Decembrie 2016
fight_for_justice, utilizator

Alte discuții în legătură

Rolul agricol = rolul fiscal ? gigelas gigelas Buna ziua, Imi spune si mie cineva,daca rolul agricol este acelasi lucru cu Rolul Fiscal ? Care este diferenta dintre aceste denumiri ? Daca persoana X,are ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare-cumparare. buna! tatal meu a decedat acum 20 de ani, fara sa se faca dezbaterea ... MMon MMon Buna! Tataul meu a decedat acum 20 de ani, fara sa se faca dezbaterea succesorala pt niste terenuri apartinand bunicilor. Fratele acestuia (decedat intre timp ... (vezi toată discuția)
Casa la tara fara numar cf bea_iza bea_iza buna ziua. bunica mea are casa la tara de aporximativ. 30 ani pe care nu are nici un act. La primaria din comuna apare in registrul agricol cu casa de locuit ... (vezi toată discuția)