avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Va rog mult s-mi nraspundeti la o intrebare.
Am facut o cerere de revizuire a unui sentinte definitive si irevocabila din 2009 "Hotarire care sa tina loc de act autentic", proces in care eu nu eram parte.
Prin aceasta Hotarire o familie a ajuns proprietarea cotei parte din mostenirea ramasa in urma decesului unchilui meu ( fratele mamei) ce i-mi revenea mie, printr- un contract de vindere cumparare sub semnatura privata falsificat, cea ce s-a constatat si printr-o expertiza grafoscopica extrajudiciara. Dupa decesul unchilui meu ( fratele mamei) in anul 1986 am ramas ca mostenitori eu si sotia lui (unchiul neavind copii).
Nu am dezbatut succesiunea nici eu nici sotia unchiului. In anul 2011 sotia unchiului a decedat iar eu am obtinut de la Primarie anexa 24 dupa unchiul meu.
Unchul meu a primit de la Reforma Agrara din 1945 o casa cu anexe si teren aferent si inca un teren situat la cca. 300 m. Dupa 2 ani in anul 1948 uchiul meu s-a casatorit.
Dupa moartea sotiei unchiului, am constatat toate bunurile uchiului meu erau instrainate de ea (eu fiind plecata din 1990 in Germania).
Casa si terenul aferent a fost instrainat print-un contract de vindere cumparare sub semnatura privata falsificat iar celalalt teren printr-un contract de vinzare cumparare facut la notar.
Amindoua contracte nu sint semnate de vinzator respectiv sotia supravietuitoare a unchiului ea a murit fara sa stie ce s-a petrecut cu bunurile ei si ea si eu stiam ca au fost inchiriate, vinzarile fiind aranjate fara stirea ei de nepotii ei..
Nu stu cum sa procedez sa anulez aceasta hotarire tinind cont de aceste falsuri constatate de exopertiza grafoscopica.
As dori sa stiu daca am o sansa sa-mi obtin cota mea parte din bunurile proprii ale unchiului meu decedat si daca da, care ar fi cota parte care imi revine mie de 1/2 sau 2/3.
As fi foarte recunoscatoare unui domn avocat daca mi-ar da un raspuns.
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Mostenire, revizuire, ContSters238389 ContSters238389 Buna ziua, M-as bucura daca cineva dintre domnii avocati ar citi problema mea foarte grea si daca as primi un raspuns. In urma decesului unchiului mei cu ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters238389 ContSters238389 Buna ziua, M-as bucura daca cineva ar citi problema mea si as primi un raspuns. In urma decesului unchiului mei cu cca. 27 ani in urma fiind unica ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters238389 ContSters238389 Dupa unchiul meu fratele mamei mele (fara copii) decedat de 27 ani nu am dezbatut succesiunea nici eu si nici nici sotia supravietuitoare, asa ne-am inteles ... (vezi toată discuția)