avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune. Bunuri dobandite in timpul concubinajului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune. Bunuri dobandite in timpul concubinajului

in iunie 2011 am fost chemat in instanta in calitate de parat de catre sotia tatalui pt dezbatere de succesiune.la acea data se judeca dupa vechiul cod civil iar bunurile cumparate in cuncubinaj erau bun propriu a celui care le a cumparat.anul acesta acest proces se incheie iar instanta ii da sotiei 1/2 din apartament (cumparat in concubinaj).sotia are si ea o locuinta cumparata tot in timpul concubinajului dar nu a fost trecuta in masa succesorala aceasta fiind considerat bun propriu.pot cere la recurs ca si aceasta locuinta sa fie trecuta la succesiune?
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 07:53, 24 Martie 2012
Motivele pentru formularea recursului le gasiti in art. 304 C.pr.civ. Nu se poate sa introduceti in aceasta cale de atac pretentii asupra unui bun care nu a facut obiectul fondului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ivi ivi Buna ziua. A-si dori cateva raspunsuri daca ma poate ajuta cineva. In 1990 a murit mama mea. In urma decesului ei nu s-a facut succesiune. Tatal meu s-a ... (vezi toată discuția)
Testament urmat de vânzarea unui bun inclus in testament liaza liaza Buna ziua, Va rog sa-mi raspundeti daca un testament, urmat de vânzarea unui bun inclus in acesta ( cu contract de V-C), de către cel care a facut ... (vezi toată discuția)
Donatie si succesiune magie_noire magie_noire Buna seara, Sunt 2 frati, aflati in buna intelegere, ce doresc sa dezbata in termen succesiunea dupa tatal lor. In afara de wi, vine la succesiune sotia sa. ... (vezi toată discuția)