avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament urmat de vânzarea unui bun inclus in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament urmat de vânzarea unui bun inclus in testament

Buna ziua,
Va rog sa-mi raspundeti daca un testament, urmat de vânzarea unui bun inclus in acesta ( cu contract de V-C), de către cel care a facut testamentul, mai este valabil, sau poate fi anulat.
Soția celui care a facut testamentul, fiind inclusă in testament cu o proprietate, a înstrăinat proprietatea, netinand cont de faptul ca persoana care a facut testamentul, cand trăia, dupa data testamentului, a înstrăinat bunuri(prin contracte de vânzare- cumpărare si prin contract de întreținere) cuprinse anterior in testament.Mentionez totuși ca proprietatea înstrăinata de soție nu făcea parte din bunurile înstrăinate de soțul care a facut testamentul.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:55, 10 Februarie 2014
Luati-o de la capat si povestiti mai rar: cine ce a vandut? Ca ba testatorul, ba sotia...
Ambii :)
testamentul ramane valabil ( a fost valabil), vor fi mostenite acele bunuri care mai erau in proprietatea decedatului la data decesului.
Daca vaduva a si vandut bunul, inseamna ca s-a dezbatut suucesiunea deja si apoi a vandut in mod valabil.
Multumesc pentru răspuns,
Deci sa reformulez, defunctul Soț a facut un testament pe mai multe bunuri, si tot cand era in viata a facut, ulterior testamentului, acte de înstrăinare la o parte din bunurile trecute in testament.Dupa decesul acestuia, fara sa se facă succesiunea, soția a înstrăinat bunul primit prin testament.Se poate ataca înstrăinarea făcută de soție?
daca a fost vb de un imobil nu avea cum sa vanda legal decat cu act autentic, iar pt a face asta trebuia sa fie proprietar sa fi dezbatut intai succesiunea.
Ce a vandut sotia mai exact ?

Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2014
gi-jane2, moderator
Un teren pe care era o casa veche, moștenite de soțul decedat al acesteia de la părinți si lăsate prin testament acesteia. Nu știu prin ce act a înstrăinat proprietatea, e cam ramolita acum si nu știe ce face, dar susține ca a dus-o o nepoata la notar sa semneze actul de înstrăinare.O sa ma interesez si la Cadastru daca a dat casa, altceva nu mai avea de dat :(, cum pot sa aflu?
Multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Testament apărut în timpul dezbaterii succesiunii: beneficiarul testamentului are drepturi egale cu moștenitorul? crimit crimit Sotia are titlu de proprietate impreuna cu unchiul din partea mamei sale (fratele mamei). Unchiul decedeaza si lasa in urma un fiu. Acesta decedeaza cu putin ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt căsătorit ,și am doi copii. de asemenea, soția ... alinagal27@yahoo.com alinagal27@yahoo.com Buna ziua! Sunt căsătorit ,și am doi copii. De asemenea, soția este in viața. Avem dobândite, împreuna cu soția mea, mai multe proprietăți ,pe toate ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu probleme Mihon Liviu Mihon Liviu Am o situatie deosebita privind succesiunea si anume: -Fratele meu are o fata din prima casatorie. -Dupa divort ,sa casatorit din nou si nu au copii, la a ... (vezi toată discuția)