avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Normele de aplicare a ord privind indemnizatia de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Normele de aplicare a ord privind indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani.

Stie cineva daca au fost publicate aceste norme metodologice?
Cel mai recent răspuns: ioana_p , utilizator 19:10, 10 Decembrie 2008
Inca nu. Poate va ajuta aceste informatii deja expuse pe acest site:
[ link extern ]
Conform informatiilor de pe site-ul mentionat de dvstra, se iau in considerare si indemnizatiile de crestere a copilului. Deci in cazul meu, - fiind momentan in concediu de crestere a primului copil, iar inainte de terminarea celor 24 luni pe perioada carora beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului, daca totul decurge bine, voi naste al doile copil. Acesta inseamna ca pentru acest al doilea copil voi putea opta pentru cei 600 ron primiti in ultimele 23 luni + veniturile din chirii supuse impozitului pe venit - (acumulate pe o perioada de 9 luni)?

Cum legea intra in vigoare de la 1 januarie, si este valabila si pentru mamele care la momentul intrarii in vigoare sunt deja in concediu, ele pot opta pentru cei 85%. Oare vor trebui depuse dosare noi sau doar o cerere pe baza caruia se va aproba plata? :">
Multumesc:
Eniko Horst
Cu siguranta vor trebui depuse dosare noi sau doar adeverinte noi (se va schimba sigur formularul) din are sa rezulte veniturile realizate pe ultimele 12 luni.
Multumesc , dar eu am nevoie de norma de aplicare mai precis de ce venituri se iau in calcul: net sau brut , informatiile date de dumneavoastra le cunosc.

cele bune,
Asteptam cu totii publicarea normelor de aplicare si speram sa se intample acest lucru cat mai curand.

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil 2 ani enikohorst enikohorst Buna ziua, As avea o intrebare destul de simpla: momentan sunt in concediu de crestere a primului meu copil pana in aprilie 2009. In luna martie 2009 insa ... (vezi toată discuția)
Indemnizati pt. crestewrea copilulu andreea1824 andreea1824 pot beneficia de indemnizatie pt. cresterea copilului,daca eu lucrez de 1 an si jumatate cu contract de munca cu 2 ore? Va multumesc (vezi toată discuția)
Indemnizatie cami250786 cami250786 salutare, Doresc sa va intreb urmatorul lucru: sotia mea a nascut in septembrie ,iar din 2009 indemnizatia de crestere copil este de 85% din ... (vezi toată discuția)