Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi

Specialiștii de la Deloitte România, Reff & Asociații, Radu Opriș, Biriș Goran și R&R Partners vin la Conferința avocatnet.ro să clarifice probleme des întâlnite în cadrul departamentelor de HR & salarizare ale oricărei companii. Rezervă loc și participă!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nerespectarea sarbatorilor legale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nerespectarea sarbatorilor legale

Lucrez in prezent la o societate administrata de un cetatean italian. Are dreptul sa ne impuna respectarea sarbatorilor catolice si nu a celor ortodoxe? Spre exemplu, anul acesta, avand in vedere ca data Pastelui catolic nu coincide cu data Pastelui nostru, luni, a doua zi de Paste va trebui sa ne prezentam la servici, aceasta zi putand fi libera doar pt persoanele care au neaparat nevoie si ar fi scazuta din zilele anuale de concediu de odihna. In schimb suntem obligati sa stam acasa in a doua zi a Pastelui catolic. Este legala aceasta procedura? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: madalinacm , utilizator 12:06, 29 Martie 2012
Nu este legala aceasta procedura .. in cazul insistentei angajatorului de a proceda asa cum mentionati sesizati ITM-ul si/sau Inspectia Muncii.

Art. 139 C.mun.
(1) Zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează sunt:
- 1 şi 2 ianuarie;
- prima şi a doua zi de Paşti;
- 1 mai;
- prima şi a doua zi de Rusalii;
- Adormirea Maicii Domnului;
- 1 decembrie;
- prima şi a doua zi de Crăciun;
- 2 zile pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creştine, pentru persoanele aparţinând acestora.
(2) Acordarea zilelor libere se face de către angajator.

Art. 141 C.mun.
Prevederile art. 139 nu se aplica in locurile de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta datorita caracterului procesului de productie sau specificului activitatii.

Daca nu apartineti cultului catolic nu aveti cum sa fiti obligat sa stati in liber a doua zi dupa Pastele catolic... poate doar daca decide angajatorul dvs.

Insa a doua zi de Paste pentru religia ortodoxa este zi de sarbatoare legala in care nu se lucreaza, exceptand situatiile in carea cest lucru nu este posibil datorita caracterului procesului de productie sau specificului activitatii.
Deoarece in articolul 139 nu este specificat carui cult religios se adreseaza sunt considerate sarbatoari legale atat prima şi a doua zi de Paşti pentru catolici cat si prima şi a doua zi de Paşti pentru ortodocsi, la fel si pentru Rusalii.Angajatorul trebuie sa organizeze activitatea in societate tinand cont de apartenenta religioasa a angajatilor respectand drepturile constitutionale.
multumesc pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere - sarbatori religioase andreimaria andreimaria Buna ziua , Referitor la art.139 - codul muncii Zilele de sarbatoare legala in care nu se lucreaza sunt : - 1 si 2 ianuarie; - prima si a doua zi de ... (vezi toată discuția)
Sărbători legale. la câte zile libere au dreptul cei de altă religie decât cea ortodoxă? irumes irumes Buna ziua. Am urmatoarea dilema. In cadrul societatii noastre avem un salariat de confesiune catolic si un musulman. In curand va fi Pastele, si conform art. ... (vezi toată discuția)
Pastele catolic - sarbatoare legala? irumes irumes Conform ultimelor modificari ale art. 139 din Codul Muncii, alin.(1) Zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează sunt: - 1 şi 2 ianuarie; - ... (vezi toată discuția)